„Ar jis oponavo vykdomai prezidentės politikai, ar vis dėlto norėjo labiausiai akcentuoti Vyriausybės nuveiktus darbus? Mes matėme ir to, ir to. Aš manau, kad tai ir galėjo būti pagrindinė klaida, nes jo startinė pozicija buvo gera“, - sakė politologas pirmadienį spaudos konferencijoje. Kartu, pridūrė jis, S. Skvernelio buvimas valdžioje taip pat nepridėjo naudos.

Pasak politologo, nestebina ir žemesnis, nei tikėtasi, balsų skaičius už premjerą Kaune. Pasak R. Vilpišausko, akivaizdu, kad kažkurio populiaraus politiko parama nebūtinai visada pavirsta gerais rezultatais.

„Saulius Skvernelis pastarosiomis dienomis siekė pritraukti paramą iš gana įvairių politinių jėgų ar politikų, kai kurie ir prieštaringai vertinami, tai, man atrodo, veikiau pakenkė, nei padėjo jam“, - pridūrė profesorius.

ELTA primena, kad Saulius Skvernelis Prezidento rinkimų pirmajame ture liko trečioje vietoje su 19,72 proc. rinkėjų balsų. Antrasis Lietuvos Respublikos prezidento rinkimų turas vyks gegužės 26 d. kartu su Europos Parlamento rinkimais.