LLS tikisi, kad G. Nausėda po pergalės II ture tęs Prezidento Valdo Adamkaus prezidentavimo tradiciją, kurioje bus mažiau konfliktų, bus telkiami įvairių pažiūrų žmonės ir politinės partijos vardan pagrindinio tikslo – geresnės bei stipresnės Lietuvos. Demokratinėje visuomenėje būtina politinių jėgų pusiausvyra ir dialogas, todėl tik nepriklausomas bei nepartinis Prezidentas gali tai garantuoti, reigiama pranešime spaudai.

Partijos vertinimu, dėl neįvykusių referendumų atsakomybę turi prisiimti referendumo organizatoriai ir politinės partijos, kurios parodė, kad žodžiais sakė viena, o veiksmais rodė kitą.

„Trūko agitacijos ir deramo referendumo organizavimo, kuris būtų sudaręs geresnes galimybes gausiau dalyvauti referendume. Referendumo formuluotės buvo neaiškios ir klaidinančios, todėl rinkėjai negalėjo apsispręsti kaip balsuoti. Prašome tautiečius užsienyje tai vertinti, kaip „politikų pralaimėjimą‘‘, o ne taip, kad esą „Lietuvos žmonės nenorėjo‘‘ suteikti dvigubos pilietybės. Tikimės, kad šie referendumo rezultatai nepaskatins rinktis kitos valstybės pilietybę. Lietuvos žmonės nusipelno antros galimybės – geriau ir aiškiau organizuoto referendumo“, – teigiama pranešime spaudai.