„Žmonės, kurie balsuoja už konservatorius, pagal prezidentę yra brandūs ir atvirkščiai, - kas balsuoja už „valstiečius“, jos nuomone, yra nebrandūs. Taip yra be užuominų pasakyta. Aš manau, kad tie, kurie balsavo už Saulių Skvernelį, taip pat yra brandūs“, - Eltai sakė R. Karbauskis.

„Galbūt ji bando daryti užuominą, kad jūs subręskite ir nusisukite nuo „valstiečių-žaliųjų“ sąjungos“, - kalbėjo prezidentės apibendrinimą dekontravęs R. Karbauskis.

Politikas pernelyg nesistebėjo tokiu šalies vadovės teiginiu, nes, pasak jo, tokią poziciją D. Grybauskaitė yra išsakiusi jau gerokai anksčiau.

„Prezidentė nori, kad laimėtų konservatoriai, ji pergyveno po Seimo rinkimų, dabar ir visada tai buvo akivaizdu. Šiuo atveju prezidentė labai džiaugiasi pergale ir, matyt, tai ir sakoma jos teiginyje“, apibendrino R. Karbauskis.

Prezidentė D. Grybauskaitė sako, kad Prezidento rinkimų rezultatai, rodantys, jog antrajame rinkimų ture varžysis konservatorių keliama kandidatė Ingrida Šimonytė ir ekonomistas Gitanas Nausėda, rodo visuomenės brandą.

„Šie rinkimai parodė Lietuvos visuomenės brandą. Žmonės turi aiškias vertybines nuostatas, kurios nepaveikios nei pigiam populizmui, nei agresyviam diktatui. Didėjantis rinkėjų aktyvumas rodo, kad vis daugiau žmonių šalyje supranta atsakomybę už valstybės ateitį“, - pirmadienį pareiškė D. Grybauskaitė.

Per pirmąjį Prezidento rinkimų turą daugiausia balsų surinko kandidatai - I. Šimonytė, pelniusi 31,13 proc. rinkėjų balsų, ir G. Nausėda, gavęs 30,95 proc. balsų.

Premjeras Saulius Skvernelis liko trečiasis, pelnęs 19,72 proc. palaikymo.

Už socialdemokratų kandidatą Vytenį Povilą Andriukaitį balsavo 4,79 proc. rinkėjų. Už filosofą Arvydą Juozaitį pasisakė 4,69 proc. rinkėjų, už europarlamentarą Valdemarą Tomaševskį - 4,00 proc.

Mažiausiai rinkėjų simpatijų sulaukė kitas europarlamentaras Valentinas Mazuronis, už kurį balsavo 0,65 proc. rinkėjų. 0,79 proc. rinkėjų balsų pelnė Naglis Puteikis. Mindaugas Puidokas yra trečias nuo galo, už jį balsavo 2,58 proc. rinkėjų.