Pats socialdemokratų kandidatas Vytenis Povilas Andriukaitis teigė, kad pats nemato galimybės remti vieną ar kitą kandidatą, o ir socialdemokratų partijai, galbūt, būtų netikslinga remti kandidatus, kurie atstovauja ne kairiosios politikos pažiūras.

Socialdemokratų štabe buvęs Algirdas Sysas taip pat antrino, kad reikėtų laikytis tokios pozicijos.

„Manau, kad kadangi prezidento rinkimai yra asmenybių rinkimai ir akivaizdžiai net politologai sakė, kad dalis socialdemokratų rėmėjų balsavo už kitus kandidatus suprasdami kokioje situacijoje esame. Nežinau, ar partija priims kažkokį sprendimą. Palaikyčiau Andriukaičio pozicija, kad kas norės dalyvauti rinkimuose turėtų patys pasirinkti, nes partija negali įsakyti, kad po to nekaltintų“, – DELFI sakė jis.

Politikas taip pat negailėjo kritikos į II turą patekusiems kandidatams ir pats abejojo, ar iš viso bent už kažkurį balsuos.

„Abu dešinieji kandidatai. Jauti, kad ir vienas gali būti blogai, ir kitas. Mes pakankamai daug kritikavome Ingridą Šimonytę kaip buvusią finansų ministrę, Kubiliaus dešiniąją ranką, kai priimta krūva įstatymų, kuriuos Konstitucinis teismas pripažino antikonstituciniais. Gitanas Nausėda visada kritikavo mūsų socialdemokratinę poziciją, kad turtingi turi didesnius mokesčius mokėti, kad perskirstymas turi būti didesnis, kad socialinio teisingumo būtų daugiau. Nežinau kurią iš dviejų blogybių man rinktis geriau.

Gal aš 24 dieną ar 26 dieną pabusiu ir nuspręsiu, gal nebalsuosiu nei už vieną, tik Europos Parlamento rinkimuose, nes pasirinkimas tikrai yra prastas mano galva. Galbūt Šimonytę daugiau pažįstu dėl bendro darbo metu Seime. Apie Gitaną Nausėdą galiu pasakyti tik tiek, kad šnekėjo viena, o dabar apsimeta vilkas avies kailiu, kuris ateina ir sako, kad džiaugiuosi, jog manim patikėjo. Situacija tokia, kad Lietuvos žmonės gyvena labai gerai, nes balsuoja už dešiniąją politiką“, – rezultatus apibendrino A. Sysas.