Tiesa, kalbėdamas apie traukimąsi iš valdančiosios daugumos, jis kiek švelnina toną. Anot V. Sinkevičiaus, tai turi spręsti ne vienas žmogus, o dauguma.

„Manau, sulaukime trijų rinkimų rezultatų ir tada partijos taryba turėtų spręsti, ar tie rezultatai mus tenkina. Tai turi nuspręsti dauguma, o ne vienas žmogus“, – nurodė jis.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad Ramūno Karbauskio žodžių neturėtume vertinti rimtai, V. Sinkevičius pakartojo, kad, ar trauktis iš valdančiosios daugumos, galiausiai spręs frakcija ir taryba.

„Daugelis žmonių pasisakė už pasitraukimą. Galimai tas sprendimas nesikeis“, – pridūrė V. Sinkevičius.

Anot jo, apie S. Skvernelį žmonės atsiliepia kaip apie labai gerą premjerą, kurio darbu yra patenkinti, tačiau nemato jo prezidentu.

„Daugeliui rinkėjų atrodo, kad pagrindinė prezidento funkcija yra tarptautinis šalies atstovavimas, tinkamas jos reprezentavimas, o ne vidaus politika. <...> Aš manau, kad daugelis rinkėjų tikrai mano, kad S. Skvernelis yra daug geresnis premjeras nei prezidentas. Antra, mes matome procentus ir tų kandidatų, kurie, sakykime, labai stipriai pervertino savo jėgas, tačiau prisidėjo prie to, kad S. Skvernelis nepatektų į antrąjį rinkimų turą“, – kalbėjo V. Sinkevičius.