R. Ališauskienė Laisvės TV eteryje komentavo, kad pagal dabartinius skaičius į antrąjį turą išeis G. Nausėda ir I. Šimonytė.

„Nes dar neturime nei Kauno, nei Vilniaus. Didžiųjų miestų neturim. Bent jau Vilnius tai tikrai, ir Vilnius ypač Ingridai Šimonytei, po to Nausėdai. Nei „valstiečiai“, nei pats premjeras neturėjo Vilniuje didžiulio palaikymo, niekada. Kaunas buvo truputį intriga, kai meras parėmė Saulių Skvernelį, bet klausimas, kiek tai suveikė, nes tai jau ne savivaldos rinkimai. (…) Kaune vis tiek simpatijos konservatoriams stipresnės nei „valstiečiams“ kaip partijai. Taip pat visą laiką pakankamai aukštą reitingą turėjo ir Gitanas Nausėda“, – teigė ji.

Pasak. R. Ališauskienės, „valstiečių“ pareiškimai trauktis iš valdančiųjų galėjo ne išgąsdinti, o suteikti rinkėjams viltį.

„Turėjome skaičius, kad ar žmonės nori permainų, ar nori tos pačios valdančiosios koalicijos. 2 iš 10 norėjo tų pačių valdžioje, o daugiau kaip 6 – kitų. Tai pareiškimas, kad trauksimės galėjo suaktyvinti, kam nepatinka ši koalicija. Ir intriga, ar Gitano Nausėdos rėmėjai, kurie apklausose jį palaikė, ar ateis. Bet valstiečių ir Karbauskio pareiškimai net galėjo suaktyvinti, kad pagaliau išaušo ta diena, kai galima atkeršyti valdantiesiems. Tai galėjo būti ir klaida valstiečių. Galėjo neišgąsdinti o suteikti viltį“, – sako ji.