„Aš manau, kad mums vis tiek artimesnis būtų G. Nausėda. (…) Iš savo pozicijų, kurias jis garsiai išreiškė, ir pripažįstame ne vieną dieną, tai plačiąja prasme G. Nausėda yra mums artimesnis, nes jo elektoratas vis tiek yra arčiau TS-LKD, negu Skvernelio“, – sakė I. Degutienė.

Ji pažymėjo, kad tai yra jos asmeninė nuomonė.

„Čia mano asmeninė nuomonė. Tikrai dar nepiešiame scenarijų, kas laimės pirmąjį turą. (…) Bet aš čia išdėsčiau savo asmeninę nuomonę, kad, man atrodo, kad toks variantas būtų tinkamiausias“, – sakė I. Degutienė.

„Valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio kalbėjimą apie galimą traukimąsi iš valdančiųjų po pralaimėtų rinkimų, parlamentarė įvertino kaip politinę nebrandą.

„Rimtas politikas niekada taip nesielgs. Asmeninės ambicijos politikoje yra pats blogiausias požymis. Tu esi išrinktas žmonių, ir tu prisieki, padėjęs ranką ant Konstitucijos, tarnauti Lietuvos valstybei ir jos žmonėms. Šiuo atveju tai yra, kaip tie vaikai, sėdintys smėlio dėžėje: „pažaidėme, tu man nepatinki, tai aš trenkiu ir išeinu“. Taip niekas nedaro, ir demokratinėje valstybėje politikai taip nesielgia“, – sakė I. Degutienė.

MO įsikūrusiame partijos štabe matyti kol kas nedaug žinomų TS-LKD partijos veidų. Tarp I. Šimonytės rėmėjų matosi Monika Navickienė, į TS-LKD frakciją perėjęs parlamentaras Justas Džiugelis.