„Žinote, paskutinėmis savaitėmis buvo taip sunku daryti kažkokias prognozes. Kolega net sakė, kad buvo tiek įvykių, dėsningumų, kad tikrai pasidarė gana sunku vertinti. Šie rinkimai jau nuo sausio mėnesio palankesni Gitanui Nausėdai, nes jis praktiškai nuo to laiko nebuvo apleidęs savo lyderio pozicijų.

Akivaizdu, kad daug žmonių jį buvo pasirinkę gana anksti ir nuomonę keitė tik agitacijos metu. Manau, kad jeigu ir toliau matysime tokias balsų tendencijas, Nausėdos rinkėjai gali būti ramūs, nes jis tikrai bus antrame ture. O ar pavyks Šimonytei aplenkti Skvernelį, čia ir bus nakties intriga“, – tikino komunikacijos ekspertas.

Anot jo, daugelis žmonių pripažįsta, kad G.Nausėda jiems labiausiai primena prezidentą. Tiesa, ekspertas pripažįsta, kad Nausėdos rinkimų komunikacija turėjo klaidų.

„Manau, kad ponas Nausėda pradėjo pirmauti reitingų lentelėje labai anksti. Reitingai toliau tik kilo, išties akivaizdu, kad Nausėda turi prezidentinę išvaizdą. Daugelis žmonių sakė, kad jis jiems panašus į prezidentą, daugeliui žmonių jis primena tobulą prezidentą, jame jie mato, koks turi būti prezidentas. Kita vertus, jo rinkimų kampanija tikrai šlubavo, trūko patirties, o dabar tai galima pripažinti drąsiai. Jo pasirodymas per debatus ne visada buvo geras, rinkimų šūkis buvo apibendrintas, net Puidokas sugebėdavo papulti į portalus ir dienos naujienas, kartais atrodo, kad Nausėda stengėsi vengti tam tikrų klausimų. Aš manau, kad Nausėdai reikėjo gerokai daugiau reklamos“, – kalbėjo M.Katkus.

Jis taip pat pabrėžė, kad žmonės jau pradeda atskirti, kurie kandidatai į prezidentus meluoja, o kurie – sako tiesą.
„Žmonės dažnai neįvertina, kad mes jau turime daug rinkimų patirties, žmonės jau sugeba atskirti, už ką balsuoti. Aš nežinau, kaip elgis toliau valstiečiai, nes jie elgiasi nenuspėjamai, jie nesielgia pagal komunikacijos ekspertų patarimus“, – laidoje kalbėjo ekspertas.

M.Katkus taip pat sakė, kad kandidatai labai aktyviai reiškėsi feisbuke, nes ne visada sulaukdavo žiniasklaidos dėmesio.

„Visų pirma, socialiniai tinklai yra bandymų aikštelė, kandidatai gamino labai daug turinio, daug kas persikeldavo į internetą. Kita vertus, parašyti komentarą feisbuke geriau, nei žiūrėti, kaip apie tave niekas nerašo“, – sakė M.Katkus.