Kandidatė savo pasisakymą pradėjo nuo padėkos rinkėjams.

„Džiugu, kad aktyvumas buvo didesnis nei matėme anksčiau. Aišku, tą turbūt galėjo lemti ir referendumas dėl pilietybės išsaugojimo, ir tai, kad nemažai mūsų žmonių, gyvenančių užsienyje, registravosi, ir jų dalyvavo rinkimuose gerokai daugiau nei anksčiau“, - kalbėjo I. Šimonytė.

„Nebe daug liko, nors ir gąsdina mus Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). Tikiuosi, kad nebus kaip 2016 m. per Seimo rinkimus, ir rezultatus sužinosime greičiau, o ne rytoj ryte. Dabar tiesiog kviečiu visus kartu laukti“, - sakė I. Šimonytė.

Ji taip pat padėkojo konkurentams „už korektišką kovą ir debatus“.

„Vieną kitą pastebėjimą, kuris buvo ne į temą, galima nurašyti norui suteikti debatams daugiau žaismingumo. Apskritai manau, kad pati rinkiminė kova buvo pakankamai korektiška“, - įvertino I. Šimonytė.

Įvertino MO muziejaus įkūrėjų darbus

Šimonytė su palaikytojais pasirinko rezultato laukti MO muziejuje.

„Tai yra tiesiog yra puiki erdvė, geras simbolis, kai daug pasiekę žmonės versle, privačioje veikloje, nusprendžia tai, ką pasiekė investuoti ne į savo ego, ne į savo „Porche'us“ ar kokius nors kitus pasižymėjimo ženklus, bet į tai, kas yra kultūrinė erdvė visam miestui, Lietuvai ir mūsų svečiams.

Tai yra labai artimas man požiūris ir koncepcija, todėl čia pradėjome kampaniją prieš keturis mėnesius, čia yra logiška ir sulaukti rezultatų“, - sakė I. Šimonytė.

Šimonytė: esu nepriklausoma kandidatė

Kandidatė nesureikšmino S. Skvernelio kalbėjimo apie galimą atsistatydinimą, jei jis nepateks į antrą turą.

„Tai – ponų valia, kaip čia dar gali tai vertinti? Aš nežinau, kas bus ta atsistatydinimo sąlyga todėl, kad iš pradžių ponas Skvernelis sakė, kad atsistatydins, jei nepateks į antrą turą. (…) Manau, kad kiekvienas premjeras demokratinėje valstybėje, jeigu mano, kad jis nebegali daugiau nieko padaryti, turi teisę atsistatydinti“, - sakė I. Šimonytė.

Kandidatė apgailestavo dėl Ramūno Karbauskio pasirinktos retorikos, ir patikino, kad yra nepriklausoma kandidatė.

„Taip ir vertinu kaip Karbauskio retorikos figūras, kurias girdime dažnai, ir gaila, bet R. Karbauskis yra iš tų politikų, kuriam labai patinka žmones gąsdinti. Man lieka tik apgailestauti, kad jis yra pasirinkęs tokią taktiką. (…)

Tikrai nesu niekieno statytinė. Patys teiginiai yra juokingi, esu visada politikoje savarankiškas žmogus, nesvarbu, kad priklausau Tėvynės sąjungos frakcijai, ir kartu su TS atėjau į Seimą, bet nesu labiau priklausoma nuo ko nors negu ponas Karbauskis“, - sakė I. Šimonytė.