Rinkimų rezultatų belaukiant A. Juozaitis teigė, kad padaryta viskas, kas buvo galėta padaryti, o kiek jau Lietuvos pabudo – tiek.

„Kiek pažadinome tiek, dėl to ir džiaugiamės, kad suteikėme Lietuvai realų pasirinkimą, o ne tų trijų gulbių, kurios iš baltų ko gero tapo juodomis“, – teigė jis.

Pasak jo, rinkiminė kova

„Kai buvome paskelbę pačioje pradžioje, kad vengsime patyčių, manau, kad mūsų nuostata padarė įtakos visiems ir patyčių vengė visi. Debatuose tų patyčių taip pat nebuvo, buvo apsišaudymas daugiau – ir DELFI debatuose, kur vienas prieš vieną, ir nacionalinėje televizijoje. Pats blogiausias dalykas, vadinamasis šturmas, kurį organizuoja vadinamoji sisteminė infrastruktūra. Jie nieko nenori keisti ir tie žodžiai, kuriais šiaip jau manipuliuoja didysis ekspertas atėjęs iš bankų į politiką, tai praktiškai tik žodžiai, o už jo daromi juodi darbai. Kai pasirodė Šimonytė, prasidėjo užsakymai, būtent konservatorių, ir jie tiesiogiai per nacionalinę televiziją buvo transliuojami. Nueita praktiškai iki tarptautinio konflikto, nes apkaltintas Bundestagas, apkaltinta vokiečių tauta, kuri neva palaiko kažkurią Rusijos politikos dalį. Tiek žemai smuko ir nacionalinis transliuotojas Įsivaizduokit iki ko galima nusivažiuoti, nacionaliniam transliuotojui informuoti Lietuvą, daryti keturias žiaurias klaidas. Tai iš tikrųjų net šmeižtas“, – kalbėjo A. Juozaitis, omenyje turėdamas LRT eteryje buvusį reportažą apie jį.

Pasiteiravus, ar jis mano, kad tai susiję su konkurentais I. Šimonyte ar G. Nausėda, A. Juozaitis teigė: „Aš manau, kad tai iš viso sistemos, jai ypač atstovauja konservatoriai, šitai politikai. Ji susijusi su prezidente. Esu tikras, kad prezidentė iš tikrųjų mato Šimonytę savo vietoje. Visi ženklai, kiekvienas sveikas mąstantis žmogus tai mato“, – sako jis.

A. Juozaitis neslėpė, kad tik per stebuklą pateks į antrą turą. Paramos jis neišreiškė nė viena iš kitų kandidatų, tačiau viena palinkėjo laikytis.

„Žinoma visi ženklai rodo, kad aš pateksiu per stebuklą į antrą turą. Jeigu stebuklo nebus, reiškia Lietuva dar nepabudo iki galo. Mes siūlėme alternatyvą ir tebesiūlome, ir siūlysime ateityje. Ji vadinasi suverenios valstybės arba tautos valdžios grąžinimo į viešumą. Nes dabar visos manipuliacinės technikos, didysis kapitalas padarė taip, kad išstumia žmones iš Lietuvos, vežasi iš užsienio darbo jėgą masiškai ir tada grįžti lietuviams, kai vėl bus numušta iki minimumo atlyginimas. Praktiškai didieji tam atstovauja. Esu tikras, nepaisant visos retorikos, žodžių, ką sako Nausėda, ką sako Šimonytė, bus dabartinės padėties išsaugojimo politika. Vienintelis, kuris gal darys tokią sanitarinę slaugą ar darys kažkokius pataisymus tai bus Skvernelis.

Negaliu remti nei vieno, kadangi mes pasirodėme kaip alternatyva, kuri yra prieš šitą dabartinę didžiojo kapitalo užvaldytą Lietuvą. Mes už smulkų vidutinį verslą. Tą planktoną, kuris maitina, net banginius, kuriuo turi visa Lietuva gyventi, kraujotakos sistema sunaikinta, mes ją gaivinam. Šitie, jeigu jie laimėtų, jie tuos didžiuosius kapitalus toliau palaikytų ir praktiškai Lietuva tuštės toliau.
(Nei vienam, iš trijų? – DELFI) Ne. Tik sakykime taip: debesyse pasakyčiau iš dangaus, kad pone Skverneli, laikykitės“, – teigė jis.
A. Juozaitis taip pat teigė, kad iš politikos tikrai nesitrauks ir toliau ruošis Seimo rinkimams.

„Mes Lietuvą apakėjom, apsėjom, laukiam želmenų. Po pusantrų metų Seimo rinkimai, struktūra pažadinta, kuri bus nusiteikusi kraujotakos sistemai, regioninei politikai, smulkiam vidutiniam verslui prieš didžiuosius švedų bankus, kurie praktiškai baigia mus įkalinti į savo finansinę sistemą su mažiausiomis paslaugomis, didžiausiais įkainiais Europoje. Tęsime, eisime į Seimą ir laimėsime Seimo rinkimus“, – teigė jis.