Kaip ji aiškino DELFI, toks galimas uždelsimas susijęs su tuo, jog išankstinių balsavimų metu buvo gauta itin daug balsavimo biuletenių.

„Mes turėjome daug išankstinio balsavimo vokų, nes daug piliečių pasinaudojo teise balsuoti iš anksto. Išankstinių balsavimų metu rinkėjų aktyvumas siekė 10,75 proc.

Tai dėl šios priežasties, kad išankstinio balsavimo vokų yra daugiau, daugiau rinkėjų balsavo, taip pat imami ir trys biuleteniai mes matome, jog komisijoms bus sudėtinga greičiau suskaičiuoti, todėl balsavimas užtruks“, – aiškino ji.

L. Matjošaitytės nuomone, pagrindinius rinkimų rezultatus gyventojai turėtų išvysti jau gerokai po vidurnakčio. DELFI paprašius patikslinti laiką, pirmininkė jo konkrečiau pasakyti negalėjo.

„Sudėtinga prognozuoti. Iš mažesnių apylinkių rezultatus galime gauti ir greičiau, tačiau iš didesnių apylinkių, iš tų apylinkių, kuriose yra daug išankstinio balsavimo vokų, tikėtina, rinkimų rezultatų sulauksime gerokai vėliau.

Laura Matjošaitytė

Kada tai įvyks, prognozuoti sudėtinga, tačiau norėčiau pastebėti, kad tai nėra lenktynės, mes nerungtyniaujame, komisijos turi preciziškai suskaičiuoti visus rezultatus, viską įvertinti ir perduoti rinkimų komisijai galutinį rezultatą, kad nepasitaikytų jokių klaidų“, – teigė ji.