Kelte esantis asmuo (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – DELFI) pasakojo, kad kabinoje, kur yra ir jis pats, yra dešimt žmonių. Trys iš jų vaikai. Vienas iš vaikų – kūdikis. „Antra kabina kabo kažkur virš Nemuno, nežinau, kas ten gali būti“, – pasakojo vyras. Jis pasakojo, kad jo keltas keliavo link „Snow arenos“, o kitas – nuo jos.

„Užstrigome jau daugiau nei prieš pusantros valandos, gal dvi, – penktą valandą vakaro kalbėjo vyras. – Niekas nieko neinformavo. Patys paskambinome, pasakė, kad tvarko. Ir sėdime toliau.“

Kelte užstrigęs vyras pasakojo, kad susisiekus su administracija jiems buvo pasakyta, kad gedimas turėtų būti pašalintas per keturias valandas. „Pasakė, kad jei per keturias valandas nepašalins gedimo, iškvies kažkokius aukštalipius ar kažką, kad mus iškeltų“, – teigė vyras. Jis suskaičiavo, kad administracijos įvardytos keturios valandos turėtų baigtis maždaug septintą vakaro.

Jo teigimu, kelte esantys vaikai verkia, turistai iš kitų šalių piktinasi. „Nuotaikos nekokios. Vaikai verkia, yra grupė žmonių iš sanatorijos. Tiek laiko čia mažiems vaikams išbūti dar sudėtingiau“, – teigė vyras.

DELFI susisiekus su Druskininkų keltuvais „Lynų kelias“, bendruoju telefonu atsiliepusi moteris pokalbį baigė nepanorusi prisistatyti, tačiau teigė, kad situacija žinoma ir sprendžiama.

„Taip, viską žinome, – teigė moteris. – Iškviesti gelbėtojai, išgelbės.“

Moteris patvirtino, kad žino, jog viename iš keltuvų yra kūdikis.

Paprašius pakalbėti su kuo nors, kas galėtų pakomentuoti situaciją plačiau, moteris teigė: „Dabar visi užsiėmę, vėliau galėsime pakomentuoti“.

Moteris teigė nežinanti, kiek laiko reikės laukti žmonėms, kurie yra užstrigę keltuose, nors pridūrė, kad galbūt trumpiau nei keturias valandas.

Papildyta:

Vėliau komentarą pateikė ir už keltuvus atsakingos įmonės direktorius: „Šiandien 15:35 dėl gedimo buvo sustabdytas „Lynų kelio“ keltuvas Druskininkuose. Preliminariais duomenimis manoma, kad tai keltuvo pavaros gedimas. Keltuvas buvo sustabdytas, jame yra keleivių, laukiama kol gedimas bus sutvarkytas.

Žmonių gyvybėms pavojus negresia, visos pagalbos tarnybos informuotos, gelbėtojai į vietą atvykę, bet tikimės neprireiks jų pagalbos ir keleiviai saugiai pasieks kelionės tikslą sutvarkius keltuvą. Apačioje budi medikų brigada. Šiuo metu (18:15) keltuvai pajudėjo ir avariniu režimu vyksta į išlaipinimo vietą. Dėkojame personalui, kuris sutvarkė gedimą ir dar kartą apgailestaujame bei atsiprašome keleivių už susidariusią situaciją.


Suprantame, kad žmonės pakliuvo į stresinę situaciją, ir labai dėl to apgailestaujame, bet, kaip minėjau, pavojaus gyvybėms nėra. Dar kartą atsiprašome visų keleivių, patyrusių nemalonumus“, - pasakojo „Lynų kelio“ direktorius Gintautas Pakusas.

DELFI žiniomis, į įvykio vietą buvo atvykę ugniagesiai gelbėtojai, policijos pareigūnai ir medikų komanda. Vaikai, išlaisvinti iš kelto, buvo iš karto vedami į medikų automobilį.

DELFI žiniomis, kitiems asmenims keltu kilti neleidžiama.