Prezidento posto siekti nusprendęs N. Puteikis paskutinę savaitę iki rinkimų pranešė galvojantis apie pasitraukimą. Atvykęs balsuoti kandidatas įvardijo, kad balsavo tikrai ne už save.

„Balsavau ne už save, balsavau už kitą kandidatą ir raginu visus Lietuvos piliečius pasielgti lygiai taip pat“, – kalbėjo N. Puteikis. Jis teigė, kad jo vertybėms artimiausi du kandidatai: Arvydas Juozaitis ir Saulius Skvernelis.

N. Puteikis tai pat atsiprašė savo komandos ir rėmėjų, kurie rinko parašus. „Atsiprašau visų savo rėmėjų, kurie rinko parašus. Aš jiems labai dėkingas, – teigė N. Puteikis ir kreipėsi ne tik į savo palaikytojus, bet ir į tuos, kurie šiuo metu reitinguose nėra pirmose vietose. – Bet dabar turime aukotis, balsuoti ne už mane, o už viešąjį interesą ginančius kandidatus. Turime balsuoti taip, kad neišeitų bankininkų atstovas į antrą turą.“

N. Puteikis sakė, kad balsavo remdamasis Lietuvos Centro partijos vertybėmis. Politikas neįvardijo vieno konkretaus kandidato, kuriam atidavė savo balsą.

„Balsavimas yra slaptas, būtų neetiška pasakyti, už ką aš balsavau. Pasakiau, kokios vertybės yra artimiausios man ir raginu balsuoti pagal vertybes. Nebalsuokite už skalbimo miltelių stiliaus bankų pinigais sukurtą reklamą“, – kalbėjo N. Puteikis.

Politikas teigė, kad apgailestauja, kad iš rinkiminės kovos dar nepasitraukė M. Puidokas ir V. Mazuronis. „Bet dar turiu vilties, kad penktadienio debatų metu vakare jie tą žingsnį padarys ir taip sutrukdys bankininkų atstovui išeiti į antrąjį turą“, – tvirtino politikas.

„Aukokite savo jausmus geresnei Lietuvai“, – tokį palinkėjimą N. Puteikis pasiuntė tiems rinkėjams, kurie jau atidavė savo balsą už jį.

N. Puteikis teigė, kad referendumuose palaikė ir Seimo narių sumažinimą, nes „valdžia turi pradėti diržų veržimąsi nuo savęs“ ir už pilietybės išsaugojimą.

Kaip skelbė ELTA, N. Puteikis nusprendė prabilti apie ketinimą pasitraukti dėl to, kad esą nebemato galimybių patekti į antrąjį turą. Pasak kandidato į prezidentus N. Puteikio, jam yra aišku, kad į antrą turą patekti galimybės nebeturi, todėl esą padarys ką gali, kad ten nepatektų ir „oligopolinių, bankinių struktūrų“ kandidatas G. Nausėda.

„Aš, kaip ir mano rinkėjai, labai aiškiai matome, kad aš į antrą turą nepatenku. Bet jeigu mes turime didelį šansą paveikti atitinkamos poros susiformavimą antrame ture, kodėl ta proga nepasinaudoti. Praėjusį kartą už mane balsavo 124 tūkst. rinkėjų, šalininkų turiu labai daug“, - N. Puteikį cituoja ELTA.

Centro partijos pirmininkas, partijos narių teigimu, šį sprendimą priėmė ir paviešino su jais nepasitaręs.

DELFI primena, kad išankstinis balsavimas vyks iki penktadienio vakaro, 20 valandos. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) įspėja, kad į išankstinį balsavimą atvykstantys asmenys su savimi turi turėti tik asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Rinkimų dieną, gegužės 12-ąją, bus galima balsuoti bet kurioje apylinkėje visoje Lietuvoje. Balsadėžės rinkimų dieną taip pat bus uždarytos 20 val., vėliau bus skaičiuojami balsai.

Į Prezidento postą kandidatuoja devyni kandidatai: Saulius Skvernelis, Mindaugas Puidokas, Naglis Puteikis, Gitanas Nausėda, Vytenis Povilas Andriukaitis, Valdemaras Tomaševskis, Ingrida Šimonytė, Valentinas Mazuronis ir Arvydas Juozaitis.

Atvykus balsuoti rinkėjams įteikiami trys lapai: balsavimui Prezidento rinkimuose ir du referendumo klausimai. Referendumuose piliečių klausiama, ar jie pritaria pilietybės išsaugojimui ir ar pritaria, kad Seimo narių skaičius būtų sumažintas iki 121.