Balsuoti atvykęs G. Nausėda paėmė abiejų referendumų lapus. Kaip teigė kandidatas, jis balsavo už pilietybės išsaugojimą ir prieš Seimo narių sumažinimą. „Sąmoningai paėmiau biuletenį ir įrašiau atsakymą „ne“, – teigė G. Nausėda. Balsuodamas prieš Seimo narių sumažinimą jis kalbėjo, kad yra tokių Seimo narių, kurie dirba nesąžiningai, tačiau tvirtino, kad būtent jie ir turėtų prisiimti atsakomybę už savo darbą.

„Jaučiu atsakomybę už tai, kad Lietuva pasuktų keliu, kad Lietuvoje būtų mažiau susipriešinimo, tepliojimo vienas kitą purvu, kad Lietuva atgautų tą orumą ir savitarpio pagarbą“, – teigė kandidatas po to, kai įmetė voką į balsadėžę.

Į klausimą, kaip jis vertina paskutines rinkiminės kampanijos dienas, G. Nausėda atsakė, kad mato, kad „partijos akivaizdžiai prisibijo manęs“. „Turbūt prisibijo ypač perspektyvos pamatyti mane antrajame ture, kadangi nelabai tikisi laimėti prieš mane, todėl kartais ir šiek tiek stebina, kaip kartais skirtingų pažiūrų ir visiškai skirtingų poliarinių pozicijų partijos visiškai neblogai sutaria mano atžvilgiu“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jis tvirtino, kad yra tikrai nepartinis kandidatas, kuris nori pakeisti Lietuvą. „Noriu, kad Lietuvoje gyvenimas pasikeistų iš esmės“, – kalbėjo G. Nausėda.

G. Nausėda ir jo žmona ragino balsuoti rinkimuose ir reikšti nuomonę referendumuose.

„Norėčiau būti toks Prezidentas, kurį ir praėjus daug laiko žmonės minėtų geru žodžiu. Tai nebūtinai reiškia, kad mano veikimo metu būtų priimami tik populiarūs populistiniai sprendimai. Jokiu būdu ne“, – teigė G. Nausėda.

G. Nausėda kalbėjo, kad nori tikėti švaria ir sąžininga kova: „Esu įsitikinęs, kad jei esi geresnis už kitus, įrodinėk tai ne intrigomis, manipuliacijomis, fake news pagalba. Įrodinėk debatuose ir susitikimuose su rinkėjais, kad tavo šalies vizija – pranašesnė už kitų oponentų“.

Buvo pasirodžiusi informacija, kad esą G. Nausėdą remia verslininkai, kurie neva palankumo sulaukė iš SEB banko. G. Nausėda teigė, kad jau kurį laiką nedirba SEB banke ir jokių kontaktų su vadovais nepalaiko. „Visos paramos, kurios yra atėjusios į mano rinkiminę sąskaitą, yra užregistruotos, visi žmonės yra žinomi. Tiesą sakant, tai dirbtinas bandymas atrasti kažkokių priežastinių ryšių, baltais siūlais siūtas“, – kalbėjo G. Nausėda ir pridūrė, kad tiki, jog žmonės atskirs pelus nuo grūdų.

Kartu su G. Nausėda balsavusi jo žmona teigė, kad tai – svarbaus etapo pabaiga. „Ir tai yra didžiulė dovana“, – tvirtino kandidato žmona, kartu su savo vyru keliavusi į daugelį susitikimų su rinkėjais.

DELFI primena, kad išankstinis balsavimas vyks iki penktadienio vakaro, 20 valandos. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) įspėja, kad į išankstinį balsavimą atvykstantys asmenys su savimi turi turėti tik asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Rinkimų dieną, gegužės 12-ąją, bus galima balsuoti bet kurioje apylinkėje visoje Lietuvoje. Balsadėžės rinkimų dieną taip pat bus uždarytos 20 val., vėliau bus skaičiuojami balsai.

Į Prezidento postą kandidatuoja devyni kandidatai: Saulius Skvernelis, Mindaugas Puidokas, Naglis Puteikis, Gitanas Nausėda, Vytenis Povilas Andriukaitis, Valdemaras Tomaševskis, Ingrida Šimonytė, Valentinas Mazuronis ir Arvydas Juozaitis.

Atvykus balsuoti rinkėjams įteikiami trys lapai: balsavimui Prezidento rinkimuose ir du referendumo klausimai.

Klausimas dėl Konstitucijos 55 straipsnio pakeitimo skamba taip: „Pakeisti 55 straipsnį ir jį išdėstyti taip: „55 straipsnis. Seimą sudaro Tautos atstovai – 121 Seimo narys, kurie renkami ketveriems metams remiantis visuotine, lygia, tiesiogine rinkimų teise ir slaptu balsavimu. Seimas laikomas išrinktu, kai yra išrinkta ne mažiau kaip 3/5 Seimo narių. Seimo narių rinkimų tvarką nustato įstatymas.“ 2 straipsnis. Įstatymo taikymas. Šis įstatymas taikomas eiliniams ir pirmalaikiams Lietuvos Respublikos Seimo rinkimams, organizuojamiems po šio įstatymo įsigaliojimo“.

Referendume dėl pilietybės išsaugojimo klausiama taip: „12 straipsnio pakeitimas. Pakeisti 12 straipsnį ir jį išdėstyti taip: „12 straipsnis. Lietuvos Respublikos pilietybė įgyjama gimstant ir kitais konstitucinio įstatymo nustatytais pagrindais. Lietuvos Respublikos pilietis pagal kilmę, įgijęs konstitucinio įstatymo nustatytus Lietuvos Respublikos pasirinktos europinės ir transatlantinės integracijos kriterijus atitinkančios valstybės pilietybę, Lietuvos Respublikos pilietybės nepraranda. Kitais atvejais Lietuvos Respublikos pilietis negali būti kartu ir kitos valstybės pilietis, išskyrus konstitucinio įstatymo nustatytas išimtis. Pilietybės įgijimo ir netekimo tvarką nustato konstitucinis įstatymas.“ 2 straipsnis. Įstatymo įsigaliojimas. Šis įstatymas įsigalioja 2020 m. sausio 1 d.“

Klausiama, ar rinkėjas pritaria, ar ne.