„Ta logika yra labai paprasta. N. Puteikis yra lengvai išjudinamas, reaguoja į bet kokius dirgiklius, jį galėjo sudirginti bet kas. Politinės partijos seniai žaidžia tokiais politikais. Žinoma, sunku pagrįsti, kad jis yra vienos arba kitos politinės jėgos projektas. Jis tiesiog yra toks politinis subjektas, kuriuo galima pasinaudoti, o jeigu galima juo pasinaudoti, tai juo ir pasinaudos. O kur ir kokiais tikslais – ko gero net jis pats to nesupras“, – sakė L. Bielinis.

Politologas atkreipė dėmesį, kad trijų reitingų lyderių tarpusavio kovoje tiek konservatoriams, tiek „valstiečiams“ yra labai pavojingas Gitanas Nausėda.

„Tiek „valstiečiams“, tiek konservatoriams yra labai naudinga, kad G. Nausėda būtų nustumtas. Aišku, kad tai yra ne taip paprasta. Galime daryti įvairias prielaidas, net tokią – kad šios abi partijos sujungė pajėgas dėl to, kad kovotų prieš G. Nausėdą“, – sakė L. Bielinis.

Puteikis pareiškė, kad traukiasi

Centro partijos pirmininkas parlamentaras Naglis Puteikis svarsto galimybę atšaukti savo kandidatūrą iš prezidento rinkimų, tačiau teigia dar neapsisprendęs, kieno naudai tai padaryti.

„Manau, kad reikia apsvarstyti ir pasiūlyti man ir M. Puidokui pasitraukti kurio nors naudai“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė N. Puteikis, kurį citavo BNS.
Kadangi jau patvirtintas galutinis kandidatų sąrašas ir vyksta išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose, kandidatūros atšaukimas būtų labiau simbolinis žingsnis. N. Puteikio pavardė balsavimo biuletenyje vis tiek liks ir bus galima už ją balsuoti.
„Esminis balsavimas yra sekmadienį. Penktadienį – paskutiniai debatai, niekas netrukdo paskutinių debatų metu kuriam nors kandidatui agituoti prieš save ir už ką nors“, – tvirtino politikas.

Tarp galimų kandidatų, kurių naudai N. Puteikis galėtų atsisakyti dalyvavimo prezidento rinkimuose, jis mini premjerą Saulių Skvernelį, filosofą Arvydą Juozaitį ir eurokomisarą Vytenį Andriukaitį.

Seimo narys teigė savo idėją prieš savaitę išsakęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkui Ramūnui Karbauskiui.
„Aš pasiūliau jam, nes matau, kad į antrą turą gali išeiti bankininkų atstovai. (...) Galvoja žmonės“, – teigė N. Puteikis.

Visų trijų galimybės lygios

Kaip parodė paskutinė gyventojų apklausa, iki rinkimų likus vos kelioms dienoms lyderiai į šalies vadovo postą finišo tiesiojoje išsirikiavo vienas šalia kito. Už tris šių rinkimų favoritais laikomus kandidatus ketina balsuoti apylygiai – maždaug po penktadalį Lietuvos gyventojų, rašė ELTA.

Per mėnesį smuktelėjus reitingų lyderių ekonomisto Gitano Nausėdos ir konservatorių kandidatės Ingridos Šimonytės populiarumui, o pastarosiomis savaitėmis itin agresyviai ir intensyviai rinkimų kampaniją vykdyti pradėjusiam „valstiečių“ į prezidentus keliamam premjerui Sauliui Skverneliui, primojo rinkimų turo baigtis, teigia ekspertai, iš esmės nebėra prognozuojama.

Pasak jų, 8 procentai gyventojų, kurie į rinkimus eiti ketina, tačiau už ką balsą atiduoti dar nėra neapsisprendę, gali nulemti rinkimų baigtį.

Todėl, ekspertų teigimu, net maži dalykai ar paskutinėmis dienomis padarytos kandidatų klaidos gali tapti lemtingomis. Už ekonomistą G. Nausėdą balsą atiduoti ketina 21,1 proc. piliečių (kovo 25-balandžio 10 dienomis vykdytos apklausos metu tokių buvo 26,2 proc.), už konservatorių keliamą Ingridą Šimonytę – 19,5 proc. rinkėjų (prieš mėnesį palaikė 22,5 proc.), o „valstiečių“ remiamą premjerą S. Skvernelį ketina palaikyti 18,4 proc. piliečių (prieš mėnesį palaikymas siekė 18,7 proc.).

Plačiau apie tai galima skaityti čia.