Provincijos politikas tai padarė rinkiminiame plakate, kuris išspausdintas Druskininkuose leidžiamame nemokamame leidinyje „Mano Druskininkai“.

„Už Saulių Skvernelį! Mes už realius darbus kartu su konkrečiais žmonėmis! Gegužės 12 dieną balsuokite už Prezidentą Saulių Skvernelį! Druskininkų meras Ričardas Malinauskas“, – skelbiama laikraščio tekste.
Laikraštis „Mano Druskininkai“

Šalia mero R. Malinausko nuotraukos politine reklama pažymėtame makete yra ir S. Skvernelio rinkimų šūkis „Tėvynės labui“, ir kandidato rinkimų kampanijoje naudojamas logotipas.

Taip pat pažymėta, kad ši reklama bus apmokėta iš kandidato S. Skvernelio rinkimų sąskaitos ir nurodytas užsakymo numeris.

Kandidato S. Skvernelio rinkimų štabo komunikacijos vadovas Skirmantas Malinauskas DELFI sako, kad ši reklama buvo derinta su štabu ir jiems buvo žinoma.

Pasak S. Malinausko, tai buvo paties R. Malinausko iniciatyva – paremti S. Skvernelio kandidatūrą prezidento rinkimuose.

„Ričardas Malinauskas tiek susitikimų metu, jau anksčiau, yra išreiškęs viešai paramą konkrečiai šitam kandidatui. Be jo tai yra padarę ir daugiau merų: tokia politinė reklama yra pasirodžiusi arba dar bus ir iš Kauno mero, ir iš Šiaulių mero, ir iš Panevėžio rajono mero, Širvintų merės.

Ir šiuo atveju – taip, mes iš visų merų, kurie norėjo išreikšti paramą, ją priėmėm, tikimės, kad ta nuomonė bus svarbi ir rinkėjams. Iš tikrųjų mes žinome apie tuos tokius reklaminius tekstus, ir taip, jie visi yra derinti su mumis ir mes jiems visiems esame uždegę žalią šviesą“, – DELFI sakė S. Skvernelio rinkimų štabo komunikacijos vadovas S. Malinauskas.

Paklaustas, kas apmokės už tokias reklamas, S. Malinauskas sakė, kad „jei merai patys norės, jie galės pervesti auką kandidatui ir taip apmokėti“.

Paklaustas, ar S. Skvernelis vertino tą aplinkybę, jog Druskininkų meras šiuo metu turi įtariamojo statusą baudžiamojoje byloje dėl korupcijos, S. Malinauskas sakė, kad šiuo atveju jie kliovėsi „druskininkiečių, kurie jį perrinko, parama“.

„Labiausiai tikimės palaikymo iš tų žmonių, kurie balsavo už Ričardą Malinauską“, – sakė premjero patarėjas ir jo rinkimų štabo komunikacijos vadovas.