„Tai buvo netikėta žinia mums visiems. Tikrai nebuvo jokio („valstiečių“. - ELTA) plano. Tai buvo geras (N. Puteikio - ELTA) politinis paskaičiavimas, aš tikrai neįvertinau, kaip gerai jis skaičiuoja, kad mato galimybę pralaimėti rinkimus. Pasitraukti iš jų nėra taip blogai nei pralaimėti einant iki galo. Matant kitus kandidatus, jis puikiai supranta, kad nebeturės tokios sėkmės nei prieš penkerius metus“, - „Žinių radijui“ teigė V. Sinkevičius.

V. Sinkevičius teigia, kad jam, kaip ir N. Puteikiui, kyla klausimų, iš kur rinkimų reitingų lyderiai finansuoja savo rinkimų kampanijas.

„Kiek teko man su juo kalbėti, jis kelia įdomius klausimus dėl politinių kampanijų finansavimo. Aš pats dalyvavau Vilniaus miesto mero rinkimuose ir žinau, kiek kainuoja vienas stendas ar plakatas. Žiūrint kitų kandidatų, kurių plakatai kabo ant kiekvieno kampo Vilniuje ir Kaune, kyla klausimų, kaip jų rinkimų sistema tapo tokia guminė. N. Puteikis kelia tokius klausimus, kelia juos garsiai ir aštriai“, - teigė V. Sinkevičius.

ELTA primena, kad trečiadienį N. Puteikis pareiškė rimtai svarstantis pasitraukti iš Prezidento rinkimų ir savo rinkėjus ragins agituoti balsuoti prieš „oligopolinių, bankinių struktūrų“ kandidatus.

Premjeras Saulius Skvernelis tikina, kad asmeniškai nesitarė su N. Puteikiu, kad jis pasitrauktų iš prezidentinės rinkimų kovos ir pareikštų paramą premjerui. Kita vertus, Vyriausybės vadovas tikina, kad, jei vis dėlto N. Puteikis pareikštų paramą rinkimuose, jam tikrai nepakenks.