S. Skvernelio rinkimų štabo komunikacijos vadovas Skirmantas Malinauskas BNS sako, kad toks sprendimas greičiausiai bus priimtas socialiniuose tinkluose pasklidus vidiniams įmonių grupės susirašinėjimams, kad dalyvavimas Kėdainių konservų fabrike vyksiančiame susitikime privalomas. Toks raginimas išsakytas koncerno įmonei „Kėdainių aruodai“.

„Matome Andriaus Tapino žinutę, kurioje kalbama apie prievartinius žmonių dalyvavimus. Saulius Skvernelis man šiuo metu nėra pasiekiamas, bet aš rekomenduosiu (ir, neabejoju, į rekomendacija bus atsižvelgta) nedalyvauti susitikime Kėdainiuose, nes tai yra absurdiškas įmonės vadovų elgesys. Susitikimo greičiausiai nebebus“, – sakė jis.

Anot S. Malinausko, šiuo metu svarstoma suderinti susitikimus su kitomis Kėdainių įmonėmis.

S. Skvernelis ketvirtadienį ir penktadienį yra pasiėmęs atostogų ir į darbą Vyriausybėje grįš tik pirmadienį, po prezidento rinkimų.

Ketvirtadienį S. Skvernelis planuoja susitikti su rinkėjais Klaipėdoje, dalyvauti naujienų portalo „Delfi“ debatuose. Penktadienį kandidatas be planų vykti į Kėdainius žada dalyvauti debatuose LRT Vilniuje.

Premjerą jo atostogų metu pavaduos energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Koncerną „Vikonda“ valdo buvusi europarlamentaro Viktoro Uspaskicho sutuoktinė verslininkė Jolanta Blažytė. Koncernui priklauso Kėdainių konservų fabrikas, ledų gamybos bendrovė „Vikeda“, žemės ūkio bendrovė „Krekenava“, „Kėdainių aruodai“, mažmeninės prekybos tinklas „Sibena“ bei kitos įmonės.

Prezidento rinkimai vyks sekmadienį, antrasis turas numatytas gegužės 26-ąją.