„Buvę mano kolegos frakcijoje jau seniai kalbėjo apie sudarytą tandemą tarp Naglio Puteikio ir pono Skvernelio su ponu Karbauskiu. Tai akivaizdžiai matėsi per televizinius debatus, kad ponas Puteikis labai stipriai palaiko Skvernelį tiek žodiniu užtarimu, tiek puolimu prieš jo artimiausius konkurentus. Tai faktai, kurie buvo matomi kiekvienam žiūrovui“, - Eltai sakė M. Puidokas, kai N. Puteikis pareiškė rimtai svarstąs raginti savo rinkėjus balsuoti prieš „oligopolinių, bankinių struktūrų“ kandidatus.

„Tai nebuvo staigmena, tikriausiai visa Lietuva supranta, kad Puteikis dalyvauja prezidento rinkimuose dėl to, kad laimėtų vietų kitose rinkimuose“, - kalbėjo M. Puidokas. Pasak jo, N. Puteikis veikiausiai gavo pažadą iš „valstiečių“, kad artėjančiuose Seimo rinkimuose prieš jį nebus statomas rimtas oponentas vienmandatėje apygardoje.

„Tai ryžtis tokiam sprendimui buvo galima tik vienu atveju, jeigu yra visiškas užtikrinimas ir garantija, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjunga prieš poną Puteikį nekels jokio rimto konkurento vienmandatėje apygardoje per būsimus Seimo rinkimus“, - sakė jis, pridurdamas, kad dėl to N. Puteikis sieks pagelbėti S. Skverneliui laimėti prezidento rinkimus.

„Manau, tai yra dėsningas planas, kurį ana pusė vykdo, kad rinkimus laimėtų premjeras“, - pabrėžė jis.

ELTA primena, kad trečiadienį N. Puteikis pareiškė rimtai svarstąs raginti savo rinkėjus balsuoti prieš „oligopolinių, bankinių struktūrų“ kandidatus. Vėliau patikslino, kad turi omenyje Gitaną Nausėdą. Jis taip pat teigė, kad šią idėją yra išsakęs „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui, kuriam „ši mintis pasirodė įdomi“.