Už Lietuvos vasltiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio registruotą nutarimą balsavo 69 Seimo nariai, prieš buvo 37, susilaikė 10 parlamentarų.

Už dokumentą balsavo valdantieji „valstiečiai“ ir socialdarbiečiai bei sutartį dėl paramos pasirašę „tvarkiečiai“, taip pat oficialiai vadantiesiems nepriklausantys, bet jų sprendimus dažnai remiantys Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovai.

Prieš balsavo opoziciniai konservatoriai. Liberalai ir socialdemokratai buvo prieš ir susilaikė.

Konservatorė Gintarė Skaistė diskusijoje sakė, jog jai „keistas noras pašlovinti Vyriausybės ataskaitą, kai to net nereikalauja Seimo statutas“.

„Man skaitant Vyriausybės ataskaitą ji atrodo kaip kreivų veidrodžių karalystė, kur kiekvienas ministras ir Vyriausybės vadovas mato tai, ką nori matyti, o ne tai, kas yra objektyvi tiesa. Žiūrint į bendrą stuaciją reikia matyti, ką lemia Vyriausybė, o kas yra augančios ekonomikos rezultatas“, – kalbėjo G. Skaistė.

„Jei konservatoriai kritikuoja, žinokit, kad dirbat gerai, o jei girtų konservatoriai, turėtumėt mąstyti, ką jūsų Vyriausybė daro ne taip“, – už ataskaitą pasisakė Seimo narių Mišrios grupės atstovas Petras Gražulis.

Vyriausybės praėjusių metų ataskaitoje jie įvardinami kaip ypač geri šalies ekonomikai.

Pažymima, kad Lietuvos bendrojo vidaus produkto augimo tempas pernai siekė 3,4 proc., nedarbo lygis sumažėjo ir nukrito iki 6,2 proc., šalies darbo užmokestis padidėjo 9,6 proc., suvaldytas maisto kainų augimas.

Teigiama, jog, palyginti su 2017-aisiais, valstybės remiamos pajamos didėjo 20 proc. (nuo 102 iki 122 eurų), vidutinis socialinės pašalpos dydis per mėnesį vienam gyventojui išaugo 23,5 proc. (nuo 65 iki 80 eurų). Senatvės pensija padidėjo ketvirtadaliu: nuo 255 eurų 2016 metų iki 319 eurų 2018 metais.

S. Skvernelis ataskaitoje tvirtina, kad rezultatų duoda ir pradėtos struktūrinės reformos. Anot jo, sutrumpėjo eilės pas gydytojus, didėjo mokytojų ir medikų atlyginimai, gyventojų pasitikėjimas valstybės institucijomis per metus paaugo nuo 65 proc. iki 71 proc., emigracijos ir imigracijos santykis geriausias nuo 1990-ųjų.