Pasak socialdemokrato, nuo balandžio pradžios, kada buvo pristatyta rinkimų programa, jis važinėjo po Lietuvą ir sulaukė įvairių pasiūlymų, ką būtų galima įtraukti į programą. Pasak kandidato, iš visumos buvo atsižvelgta į 40 naujų pasiūlymų, vienas jų, - remiantis Latvijos pavyzdžiu, turėtų būti įtvirtintas Seimo atšaukimo mechanizmas.

„Deja, šiuo metu Lietuvos žmonės neturi būdų kadencijos metu paveikti Seimo sprendimų, kurie kartais gali prieštarauti viešajam interesui iš esmės. Latvijos konstitucijoje nuo 2009 m. yra numatyta, kad viena dešimtoji rinkėjų turi teisę inicijuoti referendumą parlamentui atšaukti. Be to, ten tokį referendumą gali inicijuoti ir Respublikos prezidentas. Lietuvoje galėtų būti taikoma panaši tvarka“, - spaudos konferencijoje sakė kandidatas į prezidentus.

Dar vienas pasiūlymas, pasak V. P. Andriukaičio, - prezidento privilegijų sumažinimas. Jo teigimu, šalies vadovo atlyginimas turėtų būti peržiūrėtas santykyje su vidutiniu darbo užmokesčiu.

„Lietuvoje jis šiuo metu yra didžiausias tarp visų Vidurio ir Rytų Europos šalių“, - sakė politikas.

Jo teigimu, taip pat derėtų peržiūrėti Prezidento institucijos personalo apimtis ir išlaidas jiems išlaikyti. Kandidatas į prezidentus siūlytų nebeteikti valstybės apsaugos prezidentui, baigusiam kadenciją po pusės metų, taip pat vietoje prezidentinės rezidencijos teikti būsto nuomos išlaidų kompensaciją iki tam tikros sumos.

Atnaujintoje programoje taip pat teigiama, kad minimali pensija per trejus metus augtų iki 500 eurų.

„Pasitaręs su ekonomistais, programoje įrašiau ilgalaikiškesnį pensijų didinimą. Per trejus metus - piliečio bazinė pensija be stažo - 220 eurų, minimali draudiminė pensija - 280 eurų, o visa minimali pensija būtų ne mažiau nei 500 eurų“, - sakė V. P. Andriukaitis.

Atnaujintoje programoje, prie kurios kūrimo prisidėjo ir politologas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas docentas Liutauras Gudžinskas, taip pat teigiama, kad bus siekiama decentralizuoti savivaldybių valdymą kartu užtikrinant pakankamą finansavimą ir skolinimosi galimybes.

Taip pat, pasak V. P. Andriukaičio, jis sieks sumažinti vyrų ir moterų darbo užmokesčio ir pensijų skirtumus bei sukurti palankesnę socialinę aplinką neįgaliesiems.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną.