„Šiuo metu nematau tam (vizitui. - ELTA) poreikio, tačiau, jei tam atsirastų situacijos, kad Lietuvos interesams įgyvendinti tai būtų būtina padaryti - ar tai būtų susiję su mūsų saugumu, ar su kitais mūsų gyvenimui svarbiomis sritimis - jeigu tą reikėtų, aš padaryčiau, nematau problemos. Dar daugiau, nuvažiavęs kelčiau tuos pačius klausimus, kas yra keliama kitų lyderių dėl Ukrainos ir agresijos kaimynų atžvilgiu“, - LRT radijo prezidentiniuose debatuose kalbėjo S. Skvernelis.

Konservatorių į šalies vadovus keliama Ingrida Šimonytė buvo kiek atsargesnė. Jos teigimu, su Rusijos vadovu susitiktų tik tuo atveju, jei iš esmės pasikeistų autoritarinis Kremliaus režimas.

„Per 10 metų įvairių pokyčių gali atsitikti ir manau, kad šiandien mes turime galvoti apie ateities Rusiją ir ruošti ateities Rusijai. Tačiau, jeigu mes kalbame apie dabarties laikotarpį, kad nuvažiuotume į Kremlių ir pasakytume ponui Putinui apie Ukrainą ir Sakartvelą ir gautume visiškai prognozuojamą atsakymą iš pono Putino - nematau jokios pridėtinės vertės“, - sakė I. Šimonytė, pabrėždama, kad prie dabartinių aplinkybių jos, kaip prezidentės, vizitas į Rusiją yra net nesvarstytinas klausimas.

Savo ruožtu, socialdemokratų vėliavą Prezidento rinkimuose nešantis eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis yra lanksčiausias. Pasak jo, Lietuva turi išsivaduoti iš griežtos pozicijos Maskvos atžvilgiu.

„Jeigu mes ir toliau tęsime tą politiką, kad vienu atveju veto Baltarusijai, kitu atveju absoliutus nebendravimas su Rusija. Tai mes tik sunkinsime Lietuvos žmonių ekonominę padėtį (...) yra daug klausimų, kuriuos reikia išspręsti - Lietuvos ir Kaliningrado srities bendradarbiavimo klausimai, kiek daug yra praktinių dalykų, kuriuos reikia spręsti“, - LRT radijuje kalbėjo eurokomisaras.

V. P. Andriukaitis pabrėžė, kad Lietuvai reikia sekti ES bendrąja politika ir išsivaduoti iš vieno klausimo.

„Reikia Lietuvai išsivaduoti iš vieno klausimo politikos“, - apibendrino jis.