„Pirmiausia aš tikiuosi prezidento, kuris vienytų, o ne skaldytų tautą ir savo asmeninėmis savybėmis, gyvenimo būtų būtų įrodęs, kad jam tie dalykai, kurie yra svarbūs visai tautai – jis yra gabus ir gebės juos įgyvendinti“, – sakė G. Paluckas, atidavęs savo balsą prezidento rinkimuose antradienį.

Partijos lyderis teigė dalyvavęs referendume dėl dvigubos pilietybės, kurios idėją jis palaiko, o referendume dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo jis nedalyvavo.

„Viename balsavau, kitame – ne. Aš rinkausi dvigubos pilietybės referendumą, tačiau referendume dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo aš nedalyvavau, ir siūlau ir kitiems tame populistiniame žaidime nedalyvauti.

Tautos atstovų mažinimas tiesiogiai mažina demokratiją. Kai kartais skundžiamės, kad nematome savo Seimo narių, tai tokiu atveju matytume jų dar mažiau. Jeigu norime bausti Seimą, tai reikia daryti rinkimų metu“, – sakė G. Paluckas.

G. Palucko negąsdina Ramūno Karbauskio grasinimai, kad, jei jie pralaimės prezidento ir Europos Parlamento rinkimus, trauksis iš valdančiosios koalicijos, ko pasekmė gali būti ir priešlaikiniai Seimo rinkimai.

„Nuo pono Karbauskio grasinimų mums nei šilta, nei šalta. Jeigu nuspręs trauktis iš Vyriausybės, atšaukti savo Ministrą Pirmininką ir sugriauti valdančiąją koaliciją, ir taip išprovokuoti priešlaikinius rinkimus, mes būsime pasiruošę“, – sakė G. Paluckas.