„Makroekonomikos nėra be mikroekonomikos. Jeigu V. Andriukaitis nori gauti bazinių žinių, aš mielai jas jam suteiksiu (...) Savaime suprantama, kad prezidentas neturi užsiiminėti mikroekonomika, bet mano turima makroekonomikos specializacija yra būtent tai, kas suteikia prezidentui (galimybę – ELTA) būti ne įkaitu patarėjų rankose, o labai aktyviu valstybės politikos subjektu, kuris turi savo viziją ir išmanymą. Ir šiuo požiūriu tikrai galiu kur kas daugiau negu žmonės, kurie šių kompetencijų neturi. Man atrodo, kad tokie V. Andriukaičio pareiškimai tiktai byloja tam tikrą jo nekompetenciją šiame sektoriuje“, – Eltai sakė G. Nausėda.

V. Andriukaitis Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) suvažiavime sakė susirinkusiesiems, kad nei Ingrida Šimonytė, nei Gitanas Nausėda neturi nieko bendro su socialiniu teisingumu.

„Paklausykite kandidatų – vieni iš jų gelbėja makroekonomiką, tiek Gitanas Nausėda, tiek Ingrida Šimonytė deda pastangas, kad liberali finansų kapitalizmo doktrina dar kartą užgriūtų visu savo svoriu (...) Jiems svarbiausia – gelbėti makroekonomiką, nekreipiant dėmesio į mikroekonomiką. Atimti iš žmonių kišenių pinigus, pensijas – nusikaltimas (...) Pagrindas – ne BVP, o žmonių mikroekonomikos reikalai“, – sakė V. Andriukaitis.