„Kaip niekas kitas Jūs sugebate dalyti širdį ir džiaugsmą, atsilaikyti prieš sunkiausias negandas, nes esate dar ir nepaprastai stiprios moterys. Vaikai gali ir turi Jumis didžiuotis. O šiandien - ta graži diena, kai Jumis didžiuojasi valstybė. Jos vardu dėkoju už Jūsų rūpestį, tarnavimą savo šeimai, vaikams, bet kartu ir Lietuvai, kuriai labai reikėtų, kad tokių šeimų turėtume kuo daugiau. Ne tik gausių, bet ir besirūpinančių savo vaikais, atiduodančioms jiems širdį“, - savo ir Lietuvos vardu dėkodama mamoms už pasiaukojimą sakė prezidentė.

D. Grybauskaitė kartu išreiškė viltį, kad daugiavaikių mamų pavyzdys įkvėps kitas šeimas. „Labai norisi, kad Jūsų pavyzdys būtų užkrečiantis ir įkvepiantis visoms šeimoms - auginti daugiau vaikų, globoti ar įsivaikinti“, - kalbėjo prezidentė.

Prezidentūroje apdovanotos daugiavaikės mamos Eltai sakė, kad auginti daug vaikų buvo nelengva, bet prasminga. Padėjo artimieji ir tikėjimas į Dievą. Augindamos vaikus jos esą negalvojo, kam tai daro, tačiau dabar galinčios pasakyti, kad augino ir sau, ir Lietuvai.

„Kai auginau, tai galvojau, kad ir sau, ir Lietuvai. Mergaites daugiau sau, nes jos labiau prie mamos... (juokiasi), o sūnus - tai Lietuvai. Visi kariuomenėje tarnavo. Mano jauniausi yra dvyniai“, - Eltai sakė penkis vaikus užauginusi 76-erių Anelė Marcelionienė iš Kalvarijos.

Dešimt vaikų užauginusi 94-erių Petronėlė Paulauskienė iš Radviliškio rajono sakė, kad vaikus auginti buvo labai sunku, nepalūžti padėjo tikėjimas į Dievą ir artimųjų pagalba.

„Kolūkyje dirbome ir vaikus auginome, į mokslus leidome, buvo labai sunku. Beveik pamečiui visi vaikai gimė. Vyras ir vyro mama padėdavo. Dirbdavau ir melsdavausi“, - sakė P. Paulauskienė

„Man labai svarbus šitas apdovanojimas, labai smagu, kad čia pakvietė, labai ačiū“, - pridūrė P. Paulauskienė.

Šešias dukras užauginusi 86-erių Adolfina Ivanskienė iš Rietavo sako, kad apdovanojimas Prezidentūroje jai yra viso gyvenimo įvertinimas.

„Labai svarbus man šitas apdovanojimas, viso gyvenimo įvertinimas. Sunkiausia man buvo auginti dvynukes. Žinote, kaime - gyvuliai, daržai ir maži vaikai. Labai buvo sunku. Vyras į darbą išeidavo, padėti negalėjo“, - sakė A. Ivanskienė.

Prezidentės D. Grybauskaitės dekretu ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu šiemet apdovanotos 45-ios penkis ir daugiau vaikų užauginusios ir gerai išauklėjusios motinos.