„Naujagimio būklė stabili ir normali. Santykinai. Žinoma, būklė sunki, bet išlieka stabili ir pamažu gerėja“, – kalbėjo V. Janušonis. Jo teigimu, šįryt buvo padaryti tyrimai ir paaiškėjo, kad kūdikio organizme nebėra anksčiau jame rastų narkotinių medžiagų.

„Būklė gerėja, jis gražėja, patinimai ir pabrinkimai mažėja, kvėpavimas normalus, širdies veikla normali, nekarščiuoja. Atrodo, kad viskas kol kas su juo normaliai“, – teigė gydytojas.

V. Janušonis tvirtino, kad kūdikiui pasisekė būti rastam ne šiaip praeivio, o profesionalios slaugytojos. „Jį rado mūsų slaugytoja Jūratė Rekašienė. Ji suteikė jam pirmąją pagalbą ir dabar lanko jį, prižiūri. Ji apšildė jį savo kūnu, kol atvyko tarnybos. Galima sakyti, kad labai prisidėjo prie jo gyvybės išgelbėjimo, – kalbėjo V. Janušonis. – Taip sutapo, kad ji pati yra iš mūsų naujagimių tarnybos.“

Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai kūdikį ligoninėje aplankė dar šeštadienį. Pirmadienį jie ketina dar kartą atvažiuoti į ligoninę ir spręsti, kaip ir kur bus globojamas paliktas kūdikis.

V. Janušonis tvirtino, kad jokių žinių apie kūdikį palikusią moterį ligoninė vis dar neturi.

Šeštadienį į ligoninę atvežtas kūdikis – ką tik gimęs. Atsižvelgiant į jo būklę, tikėtina, kad ligoninėje jis praleis dar kurį laiką. „Iki dviejų savaičių. Sunku pasakyti“, – kalbėjo V. Janušonis ir pridūrė, kad šiuo metu medikai nepastebi jokių sveikatos sutrikdymų, kurie gali išlikti.

DELFI primena, kad šeštadienį 09.47 val. policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad Klaipėdoje, Žardininkų gatvėje, prie vaikų darželio tvoros ant žemės padėtas į antklodę suvyniotas kūdikis.

Medikai patvirtino, kad berniukas ką tik gimęs. Šeštadienį Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas V. Janušonis informavo, kad kūdikio būklė sunki: „Kūdikis reanimacijoje, jo būklė sunki. Jis nebuvo paliktas tiek ilgai, kad mirtinai sušaltų, tačiau jo kūnelis atšalęs, be to, nebuvo tinkamai sutvarkyta virkštelė, tad jis prarado kraujo.“

Įvykį tyriantys pareigūnai neatmeta, kad moteris galėjo mažylį pagimdyti tiesiog gatvėje, kažkur netoliese. „Apklausėme aplinkinių namų gyventojus, nemažai žmonių išvykę, tai apsunkina darbą. Tikriname aplinkinių vietų kameras, kol kas įtariamųjų neturime. Neatmetama versija, kad moteris galėjo naktį pagimdyti gatvėje. Medžiaga, į kurią buvo suvyniotas kūdikis, sušlapusi, vaikas išbuvo lauke kelias valandas, jis buvo sušalęs“, – dalijosi tyrime dalyvaujantis pareigūnas.

Tyrimas pradėtas pagal baudžiamojo kodekso 144 straipsnį (Palikimas be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei). Tas, kas sukėlęs pavojų ar turėdamas pareigą rūpintis nukentėjusiu asmeniu jam nepagelbėjo, kai grėsė pavojus šio žmogaus gyvybei, nors turėjo galimybę suteikti jam pagalbą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Policija prašo mačiusius šį įvykį ar turinčius kokios informacijos apie kūdikio besilaukusią moterį, kuri staiga nebeturi vaikelio, nedelsiant skambinti tel.112 arba 869826710.