Pasak jo, iš partijos turėtų būti išmesti apie jo narystės partijoje sustabdymą Valdybos vardu ketvirtadienį pranešę Alvydas Šimkus ir Laura Radzevičiūtė. Jei to nepavyks padaryti, autoritarizmu pastarųjų kaltinamas N. Puteikis žada „strategiškai“ atsistatydinti, kad sukurtų galimybes iš esmės pakeisti LCP valdymo organus ir visus tuos, kurie kenkia jo vedamai organizacijai.

„Pagrindinis (neeilinio posėdžio - ELTA) tikslas pašalinti du svetimoms politinėms jėgoms priklausančius asmenis, kurie tyčia bando nusmukdyti Centro partijos reitingus - tai yra Laura Radzevičiūtė, kuri priklauso politinei jėgai, kuriai vadovauja Mindaugas Puidokas ir Vytauto Grubliausko politinės jėgos frakcijos narys Alvydas Šimkus. Mes ruošiamės šiuos du žmones šalinti iš partijos“, - Eltai sakė N. Puteikis. Jei visgi to padaryti nepavyktų, kandidatas į prezidentu sakosi turintis aiškų planą.

„Jeigu nepavyks jų išmesti, tai tada aš darysiu „dirbtinę nuošalę“ - atsistatydinsiu tam, kad būtų sušauktas neeilinis suvažiavimas, tam, kad būtų pakeisti visi partijos organai“, - kalbėjo N. Puteikis.

LCP lyderio nemalonę užsitraukusius politikus, pasak N. Puteikio, remia tik vienas procentas partijos narių, todėl, pasak jo, iš tikrųjų jis savo postu net „strategiškai atsistatydinęs“ nerizikuotų. „Dėl dviejų griovėjų niekas nesiruošia trauktis“, - pabrėžė jis.

„Neeilinis suvažiavimas dėl atsistatydinimo bus sukeltas tik tam, kad būtų pakeisti visi organai ir tam, kad būtų išmėtyti visi šalininkai, jeigu tokių dar liko“, - apibendrino politikas.

ELTA primena, kad ketvirtadienį buvo išplatintas pranešimas esą LCP valdyba dėl nuolatinių melagingų pranešimų žiniasklaidoje, dokumentų klastojimo, kitų partijos narių įžeidinėjimo ir viešo žeminimo sustabdė N. Puteikio narystę partijoje ir kreipėsi į Etikos komisiją.

Kandidatas į prezidentus N. Puteikis neteisėtu laiko ketvirtadienį paviešintą sprendimą, esą jo vadovaujamos LCP valdyba sustabdė jo narystę partijoje. Politiko teigimu, jo narystę sustabdė ne teisėta valdyba, o perbėgėliai pas oponuojančias politines jėgas. Jo teigimu, verdiktą deklaravę nariai jau kurį laiką nebepriklauso LCP valdybai. Eltai ketvirtadienį komentuodamas kilusias aistras partijoje, N. Puteikis į jam reiškiamus priekaištus dėl dokumentų klastojimo ir autoritarinio valdymo atsakė kaltinimais. Pasak jo, audras partijoje kelti pradėjęs „perbėgėlis“ išbraukė trečdalį LCP narių.

Paviešintame pranešime deklaruota, kad sprendimas sustabdyti N. Puteikio narystę partijoje priimtas reaguojant į jo viešą ir galimai tyčinį Lietuvos centro partijos diskreditavimą, skelbiant neatitinkančius tikrovės faktus, nuolatinį ir tyčinį šmeižtą partijos narių atžvilgiu, kurie nepakluso autoritariniam partijos pirmininko ir jo žmonos Ninos Puteikienės, kuri nėra Lietuvos centro partijos narė, valdymui.