Su išrinktuoju prezidentu Kijeve kalbėjosi žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

– Pone Zelenski, Lietuva daug metų yra Ukrainos draugė ir netgi užtarėja. Kaip manote, kuo ateityje Lietuva galėtų padėti Ukrainai?

– Tikiuosi, kad ir Ukraina yra gera Lietuvos draugė. Žavimės jūsų piliečiais. Aš anksčiau dažnai lankydavausi Vilniuje, dabar jau galima sakyti, kai buvau aktorius. Manau, kad Lietuva yra puikus pavyzdys Europos Sąjungoje, kaip turėtų atrodyti demokratinė valstybė. Ukraina to siekia.

Galbūt praverstų pagalba tarptautiniame lygmenyje, ką Lietuva ir daro dėl Ukrainos. Lietuva yra Ukrainos gynėja sprendžiant Europos Sąjungos ir NATO klausimus. Antra, ką mes šiandien aptarėme ir su ministru Linu Linkevičiumi, esame labai dėkingi už pagalbą fronte esantiems mūsų vaikinams, kurie gina mūsų šalį, ir medicininės reabilitacijos srityje Lietuva daug padeda. Jei tokiais žingsniais mes žengsime ir toliau, o gal net didesniais, platesniais, manau, būsime labai dėkingi. Kiekvienas Ukrainos pilietis bus dėkingas Lietuvai.

– Kas jums bus svarbiausia per artimiausius 5 metus?

– Kova su korupcija. Tai numeris vienas. Taip pat, suprantama, ir ugnies nutraukimas. Norime, kad mūsų vaikinai grįžtų namo gyvi. Žinoma, mes prisiminsime tuos, kas gynė mūsų šalį ir paaukojo gyvybę – brangiausia, ką mums davė Dievas. Bet yra globalus vidinis karas šalyje – korupcija. Mūsų tikslas ne kovoti su ja, o nugalėti.

– Ar jau patikėjote, kad jūs – Ukrainos prezidentas?

– Svarbiausia, kad patikėjo žmonės. Jie tai įrodė pasirinkę. Naudodamasis proga, aš dar kartą dėkoju visiems ukrainiečiams. O toliau – įgaliojimai. Greitai, dar mėnuo.

– Sekmės jums.

– Labai ačiū.