Aukštesnės instancijos teismas nusprendė panaikinti apylinkės teismo sprendimą stabdyti bylą, kol nebus išnagrinėtas kitas „MG Baltic“ ieškinys prieš Valstybės saugumo departamentą (VSD), BNS pranešė Vilniaus apygardos teismo atstovė spaudai Lina Nemeikaitė.

Ieškinį prieš valstybę yra pateikęs pats koncernas ir pernai paviešintose Valstybės saugumo departamento pažymose minimi asmenys – buvęs prokuroras Ramutis Jancevičius, „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus, LNK televizijos vadovė Zita Sarakienė, buvęs koncerno valdybos narys Romanas Raulynaitis.

Šioje byloje valstybei atstovauja Seimo kanceliarija, Vyriausybė, kitos institucijos. Kaip atsakovas įtrauktas ir VSD direktorius Darius Jauniškis.

Ieškovai kaltina valstybę ir VSD vadovą neteisėta veikla daugiau nei 13 metų rinkus ir po to paviešinus su jais susijusią informaciją. Jie taip pat teigia, kad pernai verslo įtaką politikai tyręs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas grubiai pažeidė jų garbę ir orumą.

Atskirame ieškinyje „MG Baltic“ siekia pripažinti, kad VSD pažymose apie koncerną esanti informacija neatitinka tikrovės ir žemina jo dalykinę reputaciją.

Vilniaus miesto apylinkės teismas vasarį buvo nusprendęs stabdyti bylą prieš valstybę, kol nebus priimtas sprendimas „MG Baltic“ ieškinyje prieš VSD, nes aiškino, kad verdiktas pastarojoje byloje gali būti svarbus kitoje.

Tačiau Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį pranešė, kad bylose nagrinėjami aspektai nebus tiesiogiai susiję.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui pernai perduotuose VSD raštuose buvo fiksuoti „MG Baltic“ atstovų pokalbiai, minima, kad koncerno veikla kelia grėsmę nacionaliniam saugumui, kad koncernas papirkinėjo ir šantažavo politikus.

„MG Baltic“ VSD raštą vadina nuomonių ir prielaidų kratiniu.