„Taip vadinamajame posėdyje dalyvavo trys nariai, iš kurių du nėra valdybos nariai. Tai yra Laura Radzevičiūtė, kuri nebėra valdybos nare nuo 2018 m. rugsėjo, ir ji iš tos valdybos buvo pakeista kitu asmeniu – to paties Alvido Šimkaus, kuris čia Jums pasirašinėja, teikimu. O A. Šimkus atleistas iš valdybos narių šių metų kovo 12 d.“, – DELFI sakė N. Puteikis.

Jis tokių pranešimų siuntinėjimą vadino pilnaties sukeltu sindromu.

„ Čia būtų lygiai tas pats, jeigu aš šiandien atėjęs į Seimo posėdį rasčiau vietoje Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio sėdinčią Loretą Graužinienę ir rimtu veidu posėdžiaujant 2016 m. Seimo narius. Kitaip tariant, žmonės atsuko laiko mašiną ir suorganizavo valdybos posėdį pagal 2018 m. duomenis“, – sakė N. Puteikis.

Pasak jo, tai dar būtų buvę pusė bėdos, bet „A. Šimkus po atleidimo iš valdybos pirmininkų, naudodamasis prieiga prie Centro partijos duomenų bazės, iš 3800 narių per kelias dienas išmetė 1000 narių“.

„Mes tik vakar sužinojome, dėl duomenų klastojimo kreipsimės į Generalinę prokuratūrą ir Teisingumo ministeriją“, – sakė N. Puteikis.

Paskelbė stabdą Puteikio narystę partijoje

Ketvirtadienį buvo išplatintas pranešimas spaudai, kad „Lietuvos centro partijos teisėtai veikianti valdyba dėl nuolatinių melagingų pranešimų žiniasklaidoje, kitų partijos narių įžeidinėjimo ir viešo žeminimo, 2019 m. balandžio 19 d. sustabdė Lietuvos centro partijos nario N. Puteikio narystę partijoje ir kreipėsi į Etikos komisiją“.

„2019 m. balandžio 19 d. partijos valdybos posėdyje buvo aptarta situacija, kad N. Puteikis tyčia ignoruoja partijos narės Rimos Stefani teisėtą prašymą pateikti 2019 m. kovo 12 d. vykusio partijos visuotinio susirinkimo dalyvių sąrašus, protokolo kopiją. Šis dokumentas, vadovaujantis Civilinio kodekso 2.66 str. 3 d. privalėjo per trisdešimt dienų po 2019 m. kovo 12 d. būti pateiktas Juridinių asmenų registrui. Tačiau, kaip įtariama, dėl galimo 2019 m. kovo 12 d. vykusio partijos visuotinio susirinkimo dokumentų klastojimo to N. Puteikis iki šiol nepadarė.

Sprendimas sustabdyti N. Puteikio narystę partijoje priimtas reaguojant į N. Puteikio viešą ir galimai tyčinį Lietuvos centro partijos diskreditavimą, skelbiant neatitinkančius tikrovės faktus, nuolatinį ir tyčinį šmeižtą partijos narių atžvilgiu, kurie nepakluso autoritariniam partijos pirmininko ir jo žmonos Ninos Puteikienės, kuri nėra Lietuvos centro partjos narė, valdymui“, – rašoma pranešime.

Plačiau apie tai skaitykite čia.