„Rytoj orai išliks mažai debesuoti, galbūt antroje dienos pusėje pietvakarinėje šalies dalyje padaugės debesų, bet vis tiek bus sausa. Vėjas pietryčių – naktį silpnesnis, 4-9 m/s, dieną pradės stiprėti, vidurdienį ir antroje dienos pusėje kai kur gūsiai sieks 15-17 m/s.

Naktį ne itin šilta, temperatūra daug kur išliks teigiama – 3-8 laipsniai, prie jūros iki 10 laipsnių šilumos. Tikėtina, kad prie žemės paviršiaus bus šalnos, vietomis 0-3 laipsniai šalčio“, – rytojaus prognoze dalinasi pašnekovas.

Jo teigimu, rytoj termometrų stulpeliai Lietuvoje kils iki 19-22 laipsnių šilumos, prie jūros bus kiek vėsiau – 18 laipsnių.

Ketvirtadienį, pasak sinoptiko, oro sąlygos šiek tiek keisis. Nors termometrų stulpeliai kils dar aukščiau, gali būti perkūnijos, kurią lydės gan stiprus vėjas.

„Ketvirtadienį vietomis, daugiausiai vakarų Lietuvoje, trumpai palis, dieną galima ir perkūnija, vėjas pietryčių krypties, 7-12 m/s, bet yra tikimybė, kad per perkūniją pakils ir iki 15-17 m/s.

Naktis kur kas šiltesnė, 6-11 laipsnių šilumos, tik vietomis rytų Lietuvoje dar liks 5 laipsniai šilumos. O dieną dar šilčiau nei šiomis dienomis – 19-24 laipsniai“, – teigia V. Sakalauskas.

Sinoptikas tikina, kad palis ir penktadienio naktį bei dieną. Tiesa, lietus bus trumpalaikis, o dėl šilumos norėsis iš spintos traukti jau ne tik pavasarinius, bet ir vasarinius rūbus. V. Sakalauskas prognozuoja, kad šiluma sieks 21-26 laipsnius karščio, ją taip pat gali lydėti perkūnija.

Anot pašnekovo, drėgna ir karšta bus iki pat savaitės pabaigos, vėliau temperatūra keliais laipsniais nukris. Šeštadienio naktį, sinoptiko teigimu, bus 9-14 laipsniai.

„Dieną 17-22, o štai pietvakrinėje šalies pusėje kai kur bus ir 14-16 laipsnių šilumos“, – teigia pašnekovas.