Antradienį per DELFI debatus su Mindaugu Puidoku N. Puteikis paminėjo A. Maldeikienę tarp žmonių, kuriuos norėtų matyti savo prezidentinėje komandoje.

Politikas netruko sulaukti ir atsako. Į Europos Parlamentą kandidatuojanti politikė feisbuke tokius pareiškimus pavadino absoliučiai apgailėtinu rinkiminiu šou.

„Po to, kai N. Puteikis išdrįso vieno sąžiningiausių Lietuvos politikų R. Ozolo Centro partiją parduoti lošėjui ir labai labai abejotinos moralės avantiūristui Guogai (ko vertos vien jo istorijos, kai jis finansinėmis manipuliacijomis perimdavo jaunų Lietuvos žmonių verslus), jokių santykiu su N. Puteikiu nepalaikau ir ateityje nebepalaikysiu. Net nesuvokiu, kuo reikia būti, kad šitaip nykai apgaudinėtum rinkėjus manipuliuodamas mano vardu“, – rašė A. Maldeikienė.

Politikė pagrasė N. Puteikiui, kad jis nustotų manipuliuoti jos vardu, „priešingu atveju jam maža nepasirodys“.

„Puteikio kalba apgailėtina ir todėl, kad nors Guoga pastaruosius porą metų nedalyvaudavo EP sesijose, ką rodo tyrimas, jis atbėgo pagelbėti žemos pridedamosios vertės, biudžeto sąskaita parazituojančiam Lietuvos vežėjų verslui, dėl kurio kenčia tūkstančiai Lietuvos šeimų. Tai rodo, jog Puteikis neturi nei suvokimo, ką daro, nei sąžinės žaisti pagal tuos principus, kuriuos esą deklaruoja“, – rašė A. Maldeikienė.

Sustabdė narystę partijoje

Pasipiktinusi N. Puteikio pareiškimais buvusi jo bendražygė Laura Radzevičiūtė teigė sustabdžiusi narystę partijoje.

„Narystę Lietuvos centro partijoje sustabdžiau reaguodama į Lietuvos centro partijos pirmininko Naglio Puteikio tyčia viešai skleidžiamą neatitinkančią tikrovės (melagingą) informaciją susijusią su mano asmeniu bei galimus pirmininko N.Puteiko neteisėtus veiksmus priimant partijai svarbius sprendimus.

Taip pat turiu pagrindo manyti, kad Lietuvos centro partija virsta Puteikių šeimos privačiu UAB-u šeimai išlaikyti, o tie, kurie siekia partijos viduje skaidrumo ir kelia partijos pirmininkui nepatogius klausimus dėl partijos valdymo, N.Puteikio iniciatyva apšmeižiami ir dirbtinai padaromi „partijos priešais“, – DELFI teigė L. Radzevičiūtė.

Ji teigė, kad buvo laikas, kai ji pati aktyviai kvietė A. Guogą prisidėti prie Lietuvos centro partijos veiklos.

„Dar 2019 m. sausio mėn. pabaigoje, kviečiau jį aktyviau prisijungti prie Lietuvos centro partijos (LCP) Alytaus skyriaus veiklos bei rinkiminės kampanijos savivaldoje, taip išreiškiant solidarumą LCP ginamoms vertybėms, tačiau A.Guoga kategoriškai atsisakė ir viešai parėmė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą.

Analizuojant A. Guogos, kaip politiko elgesį pastarųjų penkerių metų kontekste, akivaizdu, kad A. Guoga neturi jokių vertybių, jam nerūpėjo visus penkerius metus, nerūpi ir dabar eilinis Lietuvos žmogus, o visos rinkiminės deklaracijos, skirtos tik žmonių akims apdumti. Todėl sprendžiu, kad jam iš tikrųjų rūpi tik jo verslai, kurie kelia daug abejonių dėl etiškumo. Visų pirma turiu galvoje jo istorijas su kriptovaliutomis“, – teigė L. Radzevičiūtė.

Abejoja dėl susitarimų skaidrumo

Narystę partijoje sustabdžiusiai L. Radzevičiūtei kyla įtarimų, kad susitarimai tarp A.Guogos ir N.Puteikio galejo būti neskaidrūs.

„Ir tai, kas dabar vyksta Lietuvos centro partijos viduje – dėl 2019 m. kovo 12 d. visuotinio suvažiavimo protokolo, kuriame buvo patvirtintas EP sąrašas, sukelia rimtų įtarimų, kad pastarasis suvažiavimas galėjo būti iš tikrųjų neteisėtas arba suorganizuotas pažeidžiant LCP įstatuose įtvirtintas suvažiavimo organizavimo procedūras“, – teigė L. Radzevičiūtė.

Jai įtarimų kelia tai, kad suvažiavimo protokolo įrašas nėra užregistruotas Registrų centre.

„Juk jeigu viskas su tuo suvažiavimu būtų buvę tvarkoje, partijos pirmininkas N.Puteikis tikrai šio suvažiavimo protokolo išrašą būtų užregistravęs Registrų centre, nes tame pačiame suvažiavime keitėsi LCP valdybos pirmininkas, o šie pakeitimai privalo būti per 30 dienų pateikti Registrų centrui.

Tačiau to tikėtina, tyčia nedaro, nes puikiai žino, kad Registrų centras pareikalaus dalyvių sąrašo, suvažiavimo sušaukimo procedūrų organizavimo įrodymų ir kitų svarbių dokumentų, kurie gali būti pripažinti kaip neatitinkantys partijos įstatuose įtvirtintų imperatyvaus pobūdžio reikalavimų šaukiamo suvažiavimo procedūroms užtikrinti“, – teigė L. Radzevičiūtė.

Ji daro prielaidą, kad dėl A.Guogos įtraukimo į partijos EP sąrašą partijos pirmininkas „N.Puteikis galėjo ryžtis bet kam“.

„Beje neįmanoma nepastebėti kandidato į prezidentus, Seimo nario Naglio Puteikio naujojo prabanga spinduliuojančio kostiumo, naujų brangių batų ir naujųjų stilingų akinių, – A.Guogos prisijungimas prie LCP gretų akivaizdu, kad kaip kam davė „teigiamų rezultatų ir proveržį“, – teigė L. Radzevičiūtė.

Puteikis praradimų nesureikšmino

N. Puteikis nesureikšmino dviejų partijos narių sprendimo pereiti į kitas politines jėgas.

„Alvydas Šimkus Klaipėdoje nusprendė susijungti su Vytautu Grubliausku, o L. Radzevičiūtė nusprendė pereiti į Mindaugo Puidoko formuojamą politinę jėga. Du žmonės iš trijų tūkstančių – jokia čia problema. Vaikšto gi politikai iš vienų partijų į kitas“, – sakė N. Puteikis.

Jis nemano, kad išeinančiųjų kalbėjimas apie vertybes yra nuoširdus.

Kai žmonės pereina į kitas partijas tai jie visada ieško preteksto pašnekėti apie kokias nors vertybes.

„L. Radzevičiūtė sako, kad ji išeina dėl vertybių, o nueina pasTomą Pačėsą, verslininką, kuris ją remia, kuris moka žymiai mažiau mokesčių, tai yra naudojasi lygiai tomis pačiomis mokesčių optimizavimo schemomis kaip ir daugelis Lietuvos milijonierių.

A. Guoga elgiasi priešingai jis dabar jau moka beveik tokį pat gyventojų pajamų mokestį kaip biudžetiniai darbuotojai. Dauguma Lietuvos milijonierių iškelia verslą į lengvatines mokesčių zonas, o A. Guoga daro priešingai – kelia verslo būstinę į Lietuvą, ir praėjusiais metais jis yra fizinis asmuo, sumokėjęs didžiausią tarp fizinių asmenų gyventojų pajamų mokestį Lietuvoje“, – sakė N. Puteikis.

Jo vertinimu, L. Radzevičiūtė išėjo ne dėl dvasinių, o dėl materialinių vertybių „pas tą verslininką – kuris yra socialiai neatsakingas“.

„O mūsų Guoga yra socialiai atsakingas. Plius negirdėjau T. Pačėsos teikiant labdaras ir paramą, o Guoga yra vienas didžiausių mecenatų, tik to neviešina“, – kalbėjo N. Puteikis.

Jis neatmetė, kad sunkiasvorių žaidėjų parama partija gali naudotis ir artėjant Seimo rinkimams.

„A. Guoga kaip ir trečios pagal dydį profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis yra mūsų partneriai. Partneriai bendradarbiauja remdami vienas kitą įvairiais būdais – kandidatuodami, sumokėdami užstatus, aš čia nematau jokios problemos. Jeigu mums bendradarbiavimas seksis EP rinkimuose, tai mes pratęsime su šitais dviem asmenimis bendradarbiavimą ir Seimo rinkimuose“, – sakė N. Puteikis.

Guoga siūlo žiūrėti į viską pozityviai

A. Guoga į klausimą, ar jo kandidatavimas nesupjudys partijos, sureagavo abstrakčiais teiginiais.

„Tai yra Lietuvos žmonių partija, aš esu partijos (sąrašo) lyderis, žmonės ateis balsuoti už mane. Ir dėl to viso pjudymo – mes labai daug turime mėšlo, žiūrėkime pozityviai, vertinkime žmones pagal tai, ką jie padarė gyvenime, neklijuokite etikečių žmonėms“, – kalbėjo A. Guoga.