„2002 metais vasarą mes su kolega Sergejumi Ivanovu sutarėme - Rusijos gynybos ministru - įsteigti karštąją liniją pokalbiams galimiems incidentams nustatyti pasienyje ir ta linija iki šios dienos dar nėra įvesta, nors priežasčių tam jokių nėra. Tad ir su tokiomis linijomis nėra paprasta. Kartais ketinimai iš aukštų tribūnų išspręsti problemas yra labai ambicingi, bet kartais ir paprastų dalykų negalime padaryti dėl priežasčių, kurias sunku suprasti“, - „Žinių radijui“ sakė L. Linkevičius.

Jis nesiryžo vertinti Estijos prezidentės K. Kaljulaid iniciatyva vykusio susitikimo su Rusijos vadovu.

„Koordinuoti politiką (tarp Baltijos valstybių. - ELTA) visada yra efektyviau“, - sako L. Linkevičius. Pasak jo, tai vienintelis komentaras dviprasmiškai įvertintam susitikimui.

„Prezidentė yra valstybės vadovė, ji priima tokius sprendimus, kokius priima, ir vyksta į vizitus, ir viskas tuo pasakyta“, - pabrėžė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Pastarąjį ketvirtadienį Estijos prezidentės K. Kaljulaid iniciatyva įvyko jos ir V. Putino susitikimas. Estijos vadovė ketvirtadienį atvyko dalyvauti oficialiame renovuotos Estijos ambasados Maskvoje atidaryme. Po ambasados atidarymo Estijos prezidentė susitiko su Rusijos prezidentu.

Paskutinis Estijos ir Rusijos prezidentų susitikimas įvyko 2008 m. birželio 28 d., kai tuometis Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas susitiko su tuomečiu Rusijos vadovu Dmitrijumi Medvedevu. Paskutinis kartas, kai Estijos prezidentas lankėsi Rusijoje, buvo 2011 m.