Teismas taip pat apklaus Seimo narį socialdemokratą Andrių Palionį bei Seimo kanceliarijos Biudžeto ir finansų komiteto biuro vedėją Aliną Brazdilienę.

Šie liudytojai turėtų būti apklausiami dėl Pelno mokesčio įstatymų pakeitimo.

Kaip skelbė portalas delfi.lt, Finansų ministerijos iniciatyvai kuo greičiau priimti Pelno mokesčio įstatymo pataisas priešinosi „Vilniaus prekyba“, į tai buvo įsitraukusi bendrovės valdybos nare buvusi Diana Dominienė ir koncerno „MG Baltic“ buvęs viceprezidentas Raimondas Kurlianskis. Jie daugybę metų yra pažįstami. R. Kurlianskis yra kaltinamasis politinės korupcijos byloje, D. Dominienė ankstesniame posėdyje buvo apklausta liudytoja.

Pasak portalo, 2015 metais Biudžeto ir finansų komitetas pritarė A. Palionio pateiktai išvadai dėl Finansų ministerijos pateiktų pataisų, todėl šį klausimą paprašyta įtraukti į po kelių dienų vykstantį Seimo plenarinį posėdį.

Jau kitą dieną šis klausimas buvo iškeltas Seimo seniūnų posėdyje, tačiau, kaip aiškėja iš bylos duomenų, tam pasipriešino Seimo pirmininkė L. Graužinienė, todėl įstatymo svarstymas buvo perkeltas į 2016 metus, vėliau ir buvo priimtas – toks, kokį pateikė Finansų ministerija.

Vėliau STT apklausta L. Graužinienė aiškino, kad partijos kolega Kęstutis Daukšys ją buvo informavęs, kad į Pelno mokesčio įstatymo projektą esą netiksliai yra perkelta ES direktyva.

„Kai įsitikinau, kad komiteto sprendimu direktyva iš tiesų perkelta netiksliai, sustabdžiau įstatymo projekto pateikimą į Seimo salę svarstymui, – sakė L. Graužinienė.

Politinės korupcijos byloje R. Kurlianskis kaltinamas davęs kyšių politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą. Kaltinamieji kaltės nepripažįsta ir teigia, kad tyrimas vykdytas tendencingai.

Byloje be „MG Baltic“ viceprezidento R. Kurlianskio korupcija kaltinami buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Seimo narys G. Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.