Anot N. Puteikio, buvusi jo padėjėja Seime Laura Radzevičiūtė kandidato į prezidentus Mindaugo Puidoko komandoje dirbs už dvigubai didesnį atlyginimą. Jis taip pat tikina, kad tokį jos apsisprendimą lėmė ryšys su Tomu Pačėsu.

„Ji turi laidą T. Pačėso televizijoje, o jis viešai remia M. Puidoką. Bandau spėti - taip jai nurodė savininkas (...) Pas mane ji dirbo 0,25 etato, pas M. Puidoką perėjusi gaus 0,5, tai akivaizdu, kad alga padvigubėja. Kokį atlygį ji gauna T. Pačėso televizijoje, aš nežinau, bet turėti laidą ir būti Rūta Janutiene Nr. 2 Alytaus regione, sutikite, gal net T. Pačėsui vertėtų ir primokėti“, - sakė N. Puteikis. Jis taip pat pridėjo, kad prieš metus pati L. Radzevičiūtė nusivežė jį pas A. Guogą ir agitavo, kad priimtume į partiją.

Atsakydamas į Alvido Šimkaus komentarus, esą jis buvo nušalintas nuo valdybos pirmininko pozicijos, nes nepatiko A. Guogai, N. Puteikis teigė, kad pats A. Šimkus pasisakė už europarlamentaro poziciją sąraše.

„Jis skleidžia melą. Būdamas tuometinis valdybos pirmininkas inicijavo suvažiavimą, kuriame pats agitavo, kad A. Guoga būtų Nr. 1. Tačiau, kaip yra neviešai kalbama, jis gavo pasiūlymą iš Vytauto Grubliausko, kuriam trūko vieno balso iki daugumos, ir jis tapo tuo auksiniu balsu. Ar tai postas, ar atlygis kitokia forma, - nežinia, bet žmogus neatlaikė išmėginimo valdžia ir nusprendė pereiti pas V. Grubliauską“, - teigė N. Puteikis.

Pasak jo, tiek vienas, tiek kitas pažeidžia partijos įstatus ir institucijų sprendimus, todėl bus kalbama apie jų pašalinimą iš partijos. Jis taip pat prisipažino esąs kaltas, kad leido tokiems dalykams nutikti - esą buvo per daug tolerantiškas vadovas.

„Taip, esu kaltas. Per daug demokratijos. Per daug leidau žmonėms priiminėti vienasmenius sprendimus. Dabar būsiu kaip visų partijų vadovai - inicijuosiu atitinkamų partijos organų veiksmus dėl šių asmenų“, - sakė Centro partijos pirmininkas.

ELTA primena, kad antradienį pasirodė informacija, kad partijos nariai L. Radzevičiūtė ir A. Šimkus išreiškė nepasitenkinimą N. Puteikio sprendimu įrašyti A. Guogą į Europos Parlamento sąrašą.

Pasak L. Radzevičiūtės, nebuvo aišku, kaip A. Guoga prisijungė prie partijos.

„Tiek aš, tiek Alytaus skyriuje esantys partijos nariai vadovaujasi kitomis vertybėmis negu pirmininkas, - kai atsiranda žmogus neaišku iš kur, dėl ko ir pristatomas kaip partijos gelbėtojas. Politinis „uabas“ nėra priimtinas, kai kažkas nusprendė, kažkas nusipirko“, - sakė ji.

Pasak į Klaipėdos miesto tarybą patekusio A. Šimkaus, pats N. Puteikis savo elgesiu sukėlė konfliktą.

„N. Puteikis viduje skaldo. Nesuprantu, kodėl. Mes Klaipėdoje laimėjome, bet nori, kad besąlygiškai paklustume. Negali taip būti - partijoje turi būti demokratijos, o jis labai nori autokratiškai vadovauti be tarybos pritarimų, pats vienas spręsti. Pasakėme, kad negalima taip elgtis. Tai labai įžeidė gerb. N. Puteikį“, - komentavo A. Šimkus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)