Partijos skyriaus Alytuje pirmininkė Laura Radzevičiūtė, su partija praėjusiuose savivaldos rinkimuose iškovojusi dvi vietas taryboje, teigia, kad visas miesto skyrius atsitraukė nuo N. Puteikio.

„Tiek aš, tiek Alytaus skyriuje esantys partijos nariai vadovaujasi kitomis vertybėmis negu pirmininkas, – kai atsiranda žmogus neaišku iš kur, dėl ko ir pristatomas kaip partijos gelbėtojas. Politinis „uabas“ nėra priimtinas, kai kažkas nusprendė, kažkas nusipirko“, – sakė ji.

Pasak L. Radzevičiūtės, nors konflikto nėra, dalis Centro partijos narių artėjančiuose Prezidento rinkimuose planuoja remti M. Puidoką.

„Žmonės vertybiškai pasirinko tą žmogų, kuris pamojus keliais eurų banknotais nebėga paskui, kaip atsitiko su N. Puteikiu“, – teigė L. Radzevičiūtė, pastaruoju metu dirbanti M. Puidoko rinkimų štabo vadove.

Konfliktą partijos viduje patvirtino ir Klaipėdos skyriaus pirmininkas Alvidas Šimkus, praėjusiuose rinkimuose su partija patekęs į savivaldą. Pasak jo, konfliktą kelia pats N. Puteikis – nori, kad jam būtų paklūsta besąlygiškai.

„N. Puteikis viduje skaldo. Nesuprantu, kodėl. Mes Klaipėdoje laimėjome, bet nori, kad besąlygiškai paklustume. Negali taip būti – partijoje turi būti demokratijos, o jis labai nori autokratiškai vadovauti be tarybos pritarimų, pats vienas spręsti. Pasakėm, kad negalima taip elgtis. Tai labai įžeidė gerb. N. Puteikį“, – sakė politikas.

Jis taip pat tikino, kad po A. Guogos atvykimo prarado partijos valdybos pirmininko postą.

„Sakė, kad A. Guogai nepatikau, kažką ne taip pasakiau. Bet nesureikšminu. Suvažiavimas buvo neteisėtas, nebuvo delegatų, politinės tarybos narių, valdybos narių“, – situaciją apibūdino A. Šimkus.

Su LCP pirmininku N. Puteikiu kol kas susisiekti nepavyko.