Remiantis Registrų centro duomenimis, ir mero sklypą, ir jo namą areštavo Generalinė prokuratūra. Bendra areštuoto turto vertė – beveik 430 tūkst. eurų. Tai įvyko vasario 22 dieną, tuomet, kai paskelbta apie teisėjų ir advokatų korupcijos skandalą.

Pats Druskininkų meras atsisakė komentuoti šį atvejį.

Areštuotas ir šiuo metu suimto mero patarėjo Aivaro Kadziausko butas bei kitų įtariamųjų teisėjų korupcijos byloje turtas.

Teisininkas Romualdas Drakšas portalui paaiškino, kad turto areštas – visiškai įprastinė praktika bylose, kai įtariamiesiems gresia turto konfiskacija ar žalos atlyginimas. Taip siekiama išvengti atvejų, kad įtariamieji iki bausmės paskelbimo jo nepradangintų.

DELFI primena, kad teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo teisėjų kyšininkavimo, byloje tarp 45 įtariamųjų – aštuoni teisėjai ir šeši advokatai, taip pat Druskininkų meras Ričardas Malinauskas ir jo patarėjas Aivaras Kadziauskas.

Meras savo kaltę kategoriškai neigia. Korupcija įtariami Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjas Egidijus Laužikas, Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjai Viktoras Kažys ir Valdimaras Bavėjanas bei šio teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjas Konstantinas Gurinas, Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjas Henrichas Jaglinskis, Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys, Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjas Arūnas Kaminskas ir Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų teisėjas Gintaras Čekanauskas. Visų aštuonių teisėjų įgaliojimai sustabdyti, kol vyksta tyrimas.

Kai kurie jų yra paneigę įtarimus dėl kyšininkavimo ar piktnaudžiavimo. Anot teisėsaugos, įtariama, kad teisėjams už palankius sprendimus mokėtų kyšių suma galėjo siekti nuo 1 tūkst. iki 100 tūkst. eurų.

Šiuo metu suimti penki įtariamieji.