„Tikrai esu patenkintas. Vienuose debatuose susitiksiu su I. Šimonyte, o kituose – su G. Nausėda ir turėsiu jiems užduoti klausimus, kodėl vis dėlto jie nesiekia nei savo darbais, nei programomis mažinti pajamų nelygybės, kuri yra pagrindinė Lietuvos tuštėjimo priežastis“, – VRK žurnalistams teigė N. Puteikis.

N. Puteikis taip pat džiaugiasi, kad pagaliau debatuose nebus diskriminuojami ir į reitingų trejetuką nepatenkantys kandidatai.

„Noriu pasidžiaugti, kad VRK ir LRT pritaikė burtų traukimo metodą, o ne taip, kaip iki šiol, komercinės televizijos pačios atsirinko tris kandidatus – neva lyderius, ir kai jie neturi šalia kitų kandidatų (...). Kuomet dalyvauja debatuose visi kandidatai, tuomet pipirai ir druska praturtina bet kokį patiekalą, ir rinkėjas gali pamatyti kiekvieno kandidato pažiūras“, – teigė N. Puteikis.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį įteikė pažymėjimus ir paskelbė oficialų kandidatų į prezidentus sąrašą. Taip pat ištraukti burtai dėl kandidatų dalyvavimo LRT diskusijų programose.

Gegužės 2 d. radijo debatuose susitiks A. Juozaitis, G. Nausėda, M. Puidokas.

Gegužės 3 d. – V. P. Andriukaitis, V. Mazuronis, S. Skvernelis.

Gegužės 6 d. – N. Puteikis, I. Šimonytė, V. Tomaševskis.

Gegužės 7 d. – V. P. Andriukaitis, S. Skvernelis, I. Šimonytė.

Gegužės 8 d. – A. Juozaitis, V. Mazuronis, V. Tomaševskis.

Gegužės 9 d. – G. Nausėda, M. Puidokas, N. Puteikis.

Prezidento rinkimai įvyks gegužės 12 d. Pakartotinis balsavimas, jeigu jo prireiks, vyks gegužės 26 d. kartu su rinkimais į Europos Parlamentą.