„ŠMSM tokio daikto, kaip Vidaus audito tarnyba, praktiškai nėra. Susisiekimo ministerija, mes matome, turi Vidaus audito tarnybą, ir ji pajėgi įvertinti netgi ŠMSM, bet pačioje ŠMSM vidinės kontrolės, kuri prižiūrėtų tiek viešuosius pirkimus, tiek nepotizmą, tiek ar turi ekspertų informacinių technologijų padalinyje, to nėra. Mums kyla klausimas, ar nėra tokios pat situacijos ir tose ministerijose, kurios turi daug pinigų, kaip ŽŪM, VRM, galbūt SADM, galbūt ten lygiai tas pats“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė A. Kubilius.

A. Kubilius svarstė, gal ir kitose ministerijose reikėtų atlikti auditus.

„Keliu pats sau hipotetinį klausimą, jeigu ten pasiųstume tokius pat Roko Masiulio turimus Vidaus audito tarnybos specialistus į kitas ministerijas, įdomu ką ten pamatytume“, – sakė A. Kubilius.

ELTA primena, kad laikinai švietimo ir mokslo ministro pareigas ėjęs R. Masiulis užsakė atlikti auditą ŠMSM. Atliktas švietimo auditas nustatė įvairių pažeidimų – dalis pavaldžių įstaigų sudarydavo viešųjų pirkimų sandorius su savo darbuotojais, kai kurie įsigijimai buvo vykdyti neefektyviai, buvo konkurenciją galimai ribojusių neskelbiamų pirkimų, neretai prekės ir paslaugos institucijoms buvo pristatomos vieno konkretaus tiekėjo.

Ministras yra pareiškęs susirūpinimą dėl audito išvadų, sakė matantis „trūkumų ir pažeidimų, į kuriuos turi reaguoti“. Ketvirtadienį švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius žurnalistams teigė, kad konkrečius sprendimus žada priimti kitą savaitę, sulaukęs visų įstaigų raštiško pasiaiškinimo.