„Patys matote, kokia padėtis Europoje, kad reikia spręsti egzistencinius klausimus, ar ES iš viso išliks. Ten, kur aš dalyvavau, visuomet buvo sprendžiami egzistenciniai klausimai - ar tai būtų Lietuvos nepriklausomybės atgavimas, ar tai būtų stojimas į ES, NATO. Manau, kad mano patirtis ir gebėjimai šiandien reikalingi ten atstovauti Lietuvos interesams“, - teigė A. Paulauskas.

Komitetas teigė surinkęs 10780 parašų popieriniuose parašų rinkimų lapuose ir 445 parašus portale „Rinkėjo puslapis“.

Įstatymai numato, kad partijų ir rinkimų komitetų iškeltus kandidatų sąrašus VRK įregistruoja tik tuo atveju, jeigu juos parašais yra parėmę ne mažiau kaip 10 000 rinkėjų.

Ketvirtadienis yra paskutinė diena partijoms ir visuomeniniams rinkimų komitetams rinkti parašus dėl kandidatavimo Europos Parlamento rinkimuose.

Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 26 dieną kartu su antruoju Prezidento rinkimų turu. Lietuva į Europos Parlamentą renka 11 atstovų.

VRK parašus turi patikrinti per 10 dienų. Balandžio 23 d. numatomas numerių traukimas Seime.

Parašus pastarosiomis dienomis jau pateikė partija Tvarka ir teisingumas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos ir politinės partijos „Rusų aljansas“ koalicija, visuomeninis rinkimų komitetas „Prezidento Rolando Pakso judėjimas“, Socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!”, Darbo partija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)