Sąrašo lyderis Gediminas Kirkilas stebisi, kad kitų partijų atstovai renka atstovauti nepatyrusius politikus į EP. Pasak G. Kirkilo, LSDDP sąrašo politikai pasižymi tvirta politine patirtimi, ko EP ir reikia.

,,Būtent ekspremjerai tame dideliame Briuselyje ir EP dar ką nors reiškia. Matome, ką renka EP prezidentais, tai dažniausiai būna tie, kurie ėję tam tikras pareigas, ten mėgstama tai (...) Stebiuosi tais, kurie niekada jokioje politinėje veikloje nedalyvavo ir bando į EP važiuoti. Naujam politikui reikia vienos kadencijos prie gerų gabumų, kad pradėtų Seime susigaudyti, o EP reikia dar daugiau patirties“, - teigė G. Kirkilas.

LSDDP nurodo, kad surinko 16 336 parašus popieriniuose parašų rinkimų lapuose ir 447 parašus portale „Rinkėjo puslapis“.

Pasak G. Kirkilo, parašus rinko popieriniu variantu, o ne elektroniniu. Pasak jo, tai lėmė noras susitikti su žmonėmis ir pristatyti savo idėjas.

Pirmajame trejetuke - trys Seimo nariai: „socialdarbiečių“ pirmininkas G. Kirkilas, LSDDP frakcijos seniūnas Andrius Palionis, Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Juozas Bernatonis.

Pirmajame dešimtuke - buvę Seimo nariai Andrius Šedžius, Kęstutis Daukšys, Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Šiaulienė, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Rimantė Šalaševičiūtė, Ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Sinkevičius, buvęs parlamentaras Jonas Pinskus, buvęs ūkio ministras Evaldas Gustas.

Įstatymai numato, kad partijų ir rinkimų komitetų iškeltus kandidatų sąrašus VRK įregistruoja tik tuo atveju, jeigu juos parašais yra parėmę ne mažiau kaip 10 000 rinkėjų.

Ketvirtadienis yra paskutinė diena partijoms ir visuomeniniams rinkimų komitetams rinkti parašus dėl kandidatavimo Europos Parlamento rinkimuose.

Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 26 dieną, kartu su antruoju prezidento rinkimų turu. Lietuva į Europos Parlamentą renka 11 atstovų.

VRK parašus turi patikrinti per 10 dienų. Balandžio 23 d. numatomas numerių traukimas Seime.

Parašus pastarosiomis dienomis jau pateikė partija Tvarka ir teisingumas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Politinės partijos „Rusų aljanso“, Visuomeninis rinkimų komitetas „Prezidento Rolando Pakso judėjimas“, Socialdemokratų partija, Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis.