Tačiau G. Nausėda juose nepasirodė. Debatus moderavęs Laisvosios rinkos instituto direktorius Žilvinas Šilėnas teigė, kad esą „kandidatas tris dienas sirgo, ir šįryt tiesiog techniškai neprakalba“.

Tą patį kandidato komanda teigia ir DELFI. Esą keletą pastarųjų dienų peršalimo simptomus jautęs G. Nausėda debatų dienos rytą - tiesiog užkimo.

DELFI ketvirtadienį apie kandidato neatvykimo priežastis bandė paklausti G. Nausėdos rinkimų štabo strategą Povilą Mačiulį, tačiau pastarasis atsakė nesąs Vilniuje ir komentuoti įgalioti esantys kiti asmenys.
Netrukus su DELFI susisiekęs G. Nausėdos rinkimų štabo komunikacijos vadovas Aistis Zabarauskas teigė, kad G. Nausėdos neatvykimo priežastis – jo sveikatos būklė.

„Jisai tiesiog yra užkimęs. Turėjo peršalimo simptomų, bet kalendoriaus mes dėl to nekeitėm. Vakar vakare dar buvo neužkimęs, bet šiandien ryte mes susiskambinom, kad jisai tiesiog techniškai nebegalėtų kalbėti“, - DELFI teigė A. Zabarauskas.

Perklausus, ar kandidato susirgimo simptomai nėra panašūs į tymų, G. Nausėdos štabo atstovas patikino, kad – ne. Nepranešama, ar dėl negalavimų G. Nausėda kreipėsi į medikus.

Tai, ką teigia G. Nausėdos komanda, esą kandidatas ir sirguliuodamas lankėsi susitikimuose su rinkėjais bei viešuose renginiuose, patvirtina ir paties G. Nausėdos įrašai jo socialiniuose tinkluose.

Dar vakar G. Nausėda buvo susitikęs su profsąjungų lyderiais. Susitikimo metu politikas neatrodė turįs sveikatos problemų. Vėliau, vakare, 18 valandą, galerijoje „Meno niša“ vykusiame Mariaus Jonučio parodos atidaryme kandidatas G. Nausėda pozavo nuotraukoms su žmona Diana ir galerijos vadove Diana Stomiene. Nuotraukose užfiksuotuose vaizduose kandidatas taip pat nelabai panašus į sergantį asmenį.

Nors sveikatos būklė jam sutrukdė atvykti į ketvirtadienio kandidatų į prezidentus debatus, aktyvus ketvirtadienį G. Nausėda ir socialiniuose tinkluose. Vien iki pietų jis jau spėjo paskelbti keletą įrašų savo Facebook paskyroje.

DELFI primena, kad pastarosiomis dienomis viešumoje kilo skandalas, kai paaiškėjo, kad dar vasario 18-ąją G. Nausėda buvo susitikęs su Lietuvos kariuomenės vadu, generolu leitenantu Jonu Vytautu Žuku. Minėtą susitikimą kandidatui suorganizavo senas generolo pažįstamas, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus. Apie pastarojo dalyvavimą buvo pranešta generolo darbotvarkėje, bet nutylėta, kad kartu lankėsi ir kandidatas G. nausėda. Savo ruožtu pats G. Nausėda paskelbė apie susitikimą su J.V. Žuku, tačiau nutylėjo, kad susitikime dalyvavo ir V. Sutkus.