LSDP kandidatų sąrašo lyderė - partijos pirmininko pavaduotoja, EP Moterų teisių ir lyčių lygybės komiteto pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė.

,,Dabar kaip niekad reikia, kad EP būtų kuo daugiau normalių partijų atstovų ir nebūtų ES griaunama iš vidaus, nes tikslas iš išorės toks tikrai jau yra“, - teigė V. Blinkevičiūtė.

Antroje sąrašo vietoje - LSDP pirmininko pavaduotoja, Seimo narė Rasa Budbergytė, trečioje - Seimo narys Juozas Olekas, ketvirtoje - Seimo LSDP frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas, penktoje - Lietuvos moterų socialdemokračių moterų sąjungos pirmininkė Orinta Leiputė.

22 pavardžių kandidatų sąrašą EP rinkimuose patvirtino LSDP konferencija, o kandidatus į EP reitingavo visi partijos nariai.

Šiuo metu socialdemokratams EP atstovauja V. Blinkevičiūtė ir Zigmas Balčytis.

Įstatymai numato, kad partijų ir rinkimų komitetų iškeltus kandidatų sąrašus VRK įregistruoja tik tuo atveju, jeigu juos parašais yra parėmę ne mažiau kaip 10 000 rinkėjų.

Ketvirtadienis yra paskutinė diena partijoms ir visuomeniniams rinkimų komitetams rinkti parašus dėl kandidatavimo Europos Parlamento rinkimuose.

Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 26 dieną, kartu su antruoju prezidento rinkimų turu. Lietuva į Europos Parlamentą renka 11 atstovų.

VRK parašus tikrins iki balandžio 21 d.

Parašus pastarosiomis dienomis jau pateikė partija Tvarka ir teisingumas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Politinės partijos „Rusų aljanso“ bei Visuomeninis rinkimų komitetas „Prezidento Rolando Pakso judėjimas“.