„Sunku būtų lyginti šitos Vyriausybės darbą su praėjusių Vyriausybių darbu, jis yra gerokai sėkmingesnis, reformų vykdoma daug daugiau. Reformos duoda savo rezultatus, jie matosi skaičiuose“, - sakė R. Karbauskis.

Kalbėdamas apie tai, kas vyksta ne taip, kaip jiems norėtųsi, valstiečių-žaliųjų lyderis išskyrė švietimo reformą.

„Turėjome klaidas, kurios buvo padarytos ne Seime, o būtent ministerijoje, dabar – naujas ministras, ir tas klaidas bando pataisyti“, - sakė R. Karbauskis.

Paklaustas apie Vyriausybės indėlį suvaldant kainas, jis paminėjo, kad jos stipriai mažėja, kalbant apie vaistus.

„O šnekant apie tas sritis, kur kainų Vyriausybė neturi teisės reguliuoti, tai yra maisto prekių kainos, čia tik konkurencija mums gali padėti“, - sakė R. Karbauskis.

Jis teigė, kad Vyriausybei už darbą parašytų devynis iš dešimties.

G. Landsbergis situaciją mato kitaip

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderis siūlė palyginti Vyriausybės ir Europos Komisijos ataskaitas.

„Yra didžiuliai skirtumai, kai Europos Komisija vertina nelygybės, skurdo situaciją kaip prastėjančias, o Vyriausybė visais tais dalykais giriasi“, - sakė G. Landsbergis.

Opozicinės partijos vadovas svarstė, ar Vyriausybės ataskaita nėra netikrų naujienų rinkinys.
„Jei Europos Komisija sako, kad 2,5 proc. blogėja pagyvenusio amžiaus žmonių skurdo lygis, o Vyriausybė giriasi, kad situacija taisosi, aš linkęs tikėti Europos Komisija. Manau, kad tai yra rinkiminio laikotarpio ataskaita, skirta palenkti žmones į savo pusę, bet deja užmerkiant akis į tas blogybes, kurios vyksta“, - sakė G. Landsbergis.

Paklaustas apie tai, kokiu pažymiu įvertintų Vyriausybės darbą, TS-LKD atsakė: „šitoje situacijoje aš manyčiau, kad (Vyriausybė) egzamino neišlaikė“.

Seimui pristato Vyriausybės veiklos ataskaitą

Premjeras S. Skvernelis ketvirtadienį Seimui pateikinėja praėjusių metų Vyriausybės veiklos ataskaitą, rašė BNS.

Joje praėjusius metus Vyriausybės vadovas vadina ypač gerais šalies ekonomikai.

„2018 metai Lietuvos ekonomikai buvo ypač sėkmingi, o kai kuriose srityse pasiekta istoriškai geriausių rezultatų tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygmenimis“, – tvirtina premjeras.

Jo teigimu, Lietuvos bendrojo vidaus produkto augimo tempas pernai siekė 3,4 proc., nedarbo lygis sumažėjo ir nukrito iki 6,2 proc., šalies darbo užmokestis padidėjo 9,6 proc., suvaldytas maisto kainų augimas.

„(...) toliau vyko smarkus proveržis investicijų pritraukimo srityje. Vien įgyvendinant naujus tarptautinių investicijų projektus, sudarytos galimybės sukurti beveik 5 tūkst. naujų darbo vietų. Lietuva tampa startuolių inkubatoriumi – dvigubai išaugęs startuolių skaičius pritraukė 183 mln. eurų ir tai yra septynis kartus daugiau nei 2017 metais“, – tikina Vyriausybės vadovas.

Anot jo, palyginti su 2017-aisiais, valstybės remiamos pajamos didėjo 20 proc. (nuo 102 iki 122 eurų), vidutinis socialinės pašalpos dydis per mėnesį vienam gyventojui išaugo 23,5 proc. (nuo 65 iki 80 eurų). Senatvės pensija padidėjo ketvirtadaliu: nuo 255 eurų 2016 metų iki 319 eurų 2018 metais.

S. Skvernelis tvirtina, kad rezultatų duoda ir pradėtos struktūrinės reformos. Anot jo, sutrumpėjo eilės pas gydytojus, didėjo mokytojų ir medikų atlyginimai, gyventojų pasitikėjimas valstybės institucijomis per metus paaugo nuo 65 proc. iki 71 proc., emigracijos ir imigracijos santykis geriausias nuo 1990-ųjų.