„Gali būti, jog pastaruoju metu buvau netinkamai suprastas dėl mano susitikimo su Gitanu Nausėda ir jį atlydėjusiu Valdu Sutkumi.
Nesu viešųjų ryšių specialistas, o karys, todėl situaciją paaiškinu trumpai:
1. Valdas Sutkus nėra mano artimas draugas ar bičiulis, o tiesiog seniai pažįstamas asmuo, kurį sutikęs pasisveikinu. Tokių asmenų yra šimtai.

2. Jokio tarpininkavimo susitikimui su manimi nereikia. Jei būtų paskambinęs pats kandidatas į prezidentus, ar koks kitas jo atstovas, rezultatas būtų toks pats.

3. Kariuomenei svarbu, kad kandidatai į prezidentus turėtų tikslią viešą informaciją apie šalies ginkluotas pajėgas. Tai leidžia tikėtis, kad debatų ar kitų viešų renginių metu visuomenė iš kandidatų girdės tikslias žinias.

4. Visi kandidatai, kurie šiuo tikslu norėtų susitikti su manimi, yra visada laukiami. Su jais susitiksiu, lygiai kaip ir su Gitanu Nausėda, savo kabinete, skaidriai ir nieko neslėpdamas.

5. Lietuvos kariuomenė, jos kariai bei vadas negali dalyvauti politikoje, joje nedalyvauja ir nedalyvaus“, – feisbuke rašė J. V. Žukas.

DELFI primena, kad vykstant prezidento rinkimų kampanijai įvykęs kariuomenės vado susitikimas su vienu iš kandidatų sukėlė daug reakcijų ir klausimų iš politikų. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas, kuris yra ir kito kandidato – Sauliaus Skvernelio rikiminio štabo vadovas, teigė kelsiąs klausimą dėl pono Žuko kvietimo į komiteto posėdį. Plačiau apie tai galima paskaityti čia.

Klausimus dėl šio susitikimo aplinkybių kelia ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionių demokratų partija, kuri rinkimuose remia Ingridą Šimonytę.

„Ar normalu buvusiam bankininkui, o dabar – kandidatui į prezidentus Gitanui Nausėdai eiti pas Lietuvos kariuomenės vadą, vedinam įtakingo verslo lobisto, Verslo konfederacijos prezidento Valdo Sutkaus (turinčio su gynybos pramone susijusių interesų), o paskui kalbėti apie vado galimybes prisijungti prie jo politinio pasitikėjimo komandos?

Mums tai atrodo neetiška, nesolidu ir nederama. Be to, tai kenkia kariuomenės vado Jono Vytauto Žuko autoritetui ir visai kariuomenei“, – buvo rašoma TS-LKD feisbuko profilyje.