Kaip BNS sakė komisijos pirmininkas Mantas Martišius, trečiadienį į Vilnių pasiaiškinti dėl pernai lapkričio pabaigoje transliuotos laidos „Vakaras su Vladimiru Solovjovu“ kviečiami kanalo atstovai.

„Programoje buvo nustatyti pažeidimai, kuriuose skleista neleistina informacija, kurstyta neapykanta. Laukiame, kol kanalo atstovai pateiks pasiaiškinimus ir tuomet bus priimtas sprendimas“, – BNS sakė M. Martišius.

Komisijos teigimu, laidoje Rusijos Dūmos deputatas Vladimiras Žirinovskis ragino „sunaikinti Vakarus“ pradedant branduolinį karą.

Nacionaliniai ir europiniai teisės aktai numato skirtingas procedūras dėl ES ir trečiosiose šalyse registruotų kanalų – jei televizija registruota ne Europos Sąjungoje, galioja paprastesnės pažeidimų nagrinėjimo procedūros ir LRTK gali greičiau priimti sprendimus dėl laikino retransliacijų ribojimo. LRTK teigimu, tai galioja Rusijoje registruotai „Rossija 24“.

Lietuva kai kurioms rusiškoms televizijoms dėl karo ir neapykantos kurstymo yra taikiusi maksimalius vienerių metų retransliacijos šalyje apribojimus.