DELFI šaltiniai atskleidė, kad STT agentai taip pat buvo sulaikę žinomą verslininką Albiną Bieliauską, kuris yra mažmenine ir didmenine prekyba įvairių kategorijų prekėmis, produktų vystymas ir distribucija Europos rinkoje užsiimančios bendrovės „Globus Group“ stambus akcininkas. Jos darbuotojai teigė, kad nuo 2011 m. bendrovei vadovęs A. Bieliauskas prieš mėnesį paliko direktoriaus pareigas ir šiuo metu esą yra tik akcininkas.

Bendrovės puslapyje rašoma, kad didžioji dalis produkcijos (alkoholinių gėrimų) yra parduodame neapmuitintose „duty-free“ parduotuvėse oro uostuose.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Rimas Juodis patvirtino, kad A. Bieliauskas yra paleistas į laisvę, dėl jo nebuvo kreiptasi į teismą dėl griečiausios kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo.

„Manome, kad švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis galima užtikrinti baudžiamojo proceso tikslus“, – sakė prokuroras.

Pareigūnai nutarė iš A. Bieliausko paimti dokumentus, todėl jis negalės išvykti iš šalies.

Antradienį Vilniaus miesto apylinkės teismas R. Nasirovą leido suimti dviem savaitėms, o R. Šidlauską – dešimčiai dienų.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai įtaria, kad R. Šidlauskas už kyšį esą pažadėjo paveikti asmenis, kad R. Nasirovui būtų išduota Šengeno viza.

Kaip skelbė BNS, R. Nasirovo advokatas patvirtino, kad jo ginamasis davė 3 tūkst. eurų R. Šidlauskui, tačiau tai, pasak jo, nebuvo kyšis.

Viza R. Nasirovui išduota kovą.

R. Šidlauskas nuo šalies nepriklausomybės atgavimo dirbo Užsienio reikalų ministerijoje, ėjo įvairias aukštas pareigas, ilgus metus vadovavo Užsienio reikalų ministerijos Konsuliniam departamentui. Jis yra dirbęs Lietuvos ambasadoriumi Kanadoje, 2002-2008 metais - ambasadoriumi Rusijoje.

R. Nasirovas su seserimi valdė nedidelį banką „Novyj promyšlenyj bank“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)