Iš viso naująją daugumą sudarys 37 iš 50 (be mero) nariai.

Pats mero patarėjas Karolis Žukauskas koalicijos sudėties nei patvirtinti, nei paneigti negalėjo, bet teigė, kad oficialiai apie koaliciją bus paskelbta ketvirtadienį.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Vilniaus miesto skyriaus pirmininkas Virginijus Sinkevičius Eltai telefonu sakė, kad Vilniaus LVŽS skyrius Remigijaus Šimašiaus komandai pateikė jų frakcijai svarbiausių darbų sąrašą, bet ne visus pavyko suderinti.

„Mes pateikėme savo darbų sąrašą, ir dalį jie tikrai jų įgyvendins, dalies - ne. Viskas yra gerai, tai buvo absoliučiai normalios derybos, tik nepavyko susitarti. Teisingus darbus mes tikrai remsime. Visaip būna per metus, derybos būna, kad ir vėl atsinaujina“, - teigė V. Sinkevičius.

Kovo 3 d. vykusiuose Vilniaus miesto savivaldybės tarybos rinkimuose R. Šimašiaus vedamas komitetas laimėjo 17 mandatų. R. Šimašius į derybas dėl koalicijos pakvietė 9 mandatus laimėjusius konservatorius, 6 mandatus laimėjusią Lenkų rinkimų akcijos ir rusų aljanso koaliciją „Krikščioniškų šeimų sąjunga“, 5 mandatus gavusią Darbo partiją ir su trimis mandatais likusius „valstiečius“. Į derybas nepakviesta A. Zuoko komanda rinkimuose iškovojo 10 mandatų.

Kovo 17 dieną vykusiuose Vilniaus miesto mero rinkimuose Remigijus Šimašius surinko 60 proc. rinkėjų balsų, o jo oponentas Artūras Zuokas - 38 proc.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį renkasi į paskutinįjį posėdį. Pirmasis naujosios tarybos posėdis numatytas tik balandžio 24 dieną.

BNS žiniomis, į vicemerus bus siūloma dabartinė mero pavaduotoja LLRA atstovė Edita Tamošiūnaitė, taip pat buvęs šios kadencijos vicemeras iki konservatoriams pasitraukiant į opoziciją Valdas Benkunskas.

R. Šimašiaus liberalai, pasiryžę tiesiogiai vadovauti švietimui, vietoje dabartinio vicemero Lino Kvedaravičiaus, žada deleguoti dabartinį Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininką Vytautą Mitalą.

R. Šimašius jau anksčiau yra įvardijęs, jog administracijos vadovu išliks dabartinis direktorius Povilas Poderskis.

Keli skirtingų frakcijų šaltiniai BNS patvirtino, jog į administracijos direktoriaus pavaduotojus tikimasi siūlyti taip pat dabartinę P. Poderskio pavaduotoją, LLRA atstovę Danuta Narbut.

Naujas veidas pavaduotojo poste turėtų būti į tarybą perrinktas konservatorius Adomas Bužinskas. Jei naujoji taryba tam pritartų, jis turėtų atsisakyti mandato, o vietoje šio politiko į tarybą patektų už brūkšnio likęs Liutauras Kazlavickas.

Dar viena administracijos direktoriaus pavaduotojo pozicija priklausys R. Šimašiaus atstovams. Svarstoma, jog šias pareigas galėtų užimti į tarybą neperrinkta R. Šimašiaus komiteto atstovė Rita Balčiūnienė.

Sostinės savivaldybės taryba trečiadienį renkasi į paskutinį posėdį, naujai išrinkti politikai pirmąkart posėdžiaus balandžio 24-ąją.