Pats S. Skvernelis savo socialinių tinklų paskyroje paskelbė, kad 1999 m. būdamas Trakų kelių policijos viršininku gavo tarnybinę nuobaudą, už kurią buvo paskirtas griežtas papeikimas, kuris vėliau pakeistas į švelnesnę nuobaudą. Kaip pastebi parlamentarė, premjeras vis žada pateikti išsamesnės informacijos apie šį įvykį, tačiau delsia tai padaryti.

„Visuomenė turi teisę žinoti apie ministro pirmininko, kandidato į Lietuvos Respublikos prezidentus biografijos faktus, taip pat ir apie minėto tarnybinio patikrinimo bei nuobaudos skyrimo priežastis ir kodėl bausmė vėliau buvo sušvelninta. Vilkinamas informacijos teikimas sukuria prielaidas manyti, kad gali būti bandoma nuslėpti reikšmingų faktų“, - pažymėjo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Parlamentarė pabrėžia, kad ministras pirmininkas ir kandidatas į Lietuvos Respublikos prezidentus S. Skvernelis yra valstybės politikas ir viešas asmuo, todėl informacija, susijusi su viešųjų funkcijų atlikimu, negali būti laikoma privataus asmens duomenimis ar informacija apie privataus asmens gyvenimo aplinkybes ar asmenines savybes.