Jis skyriaus vadovu išrinktas šeštadienį per visuotinį susirinkimą, BNS informavo partijos komunikacijos vadovė Dovilė Mardosienė.

Nuo pernai lapkričio skyriui po sostinės liberalų skilimo vadovavęs Vytautas Tamošiūnas atsistatydino iš pareigų.

„Jis iš karto buvo minėjęs, kad tai padarys pasibaigus savivaldos rinkimams“, – sakė D. Mardosienė.

R. Imbrasas Liberalų sąjūdžio atsakingojo sekretoriaus pareigas ėjo nuo 2009 metų iki 2016 metų vasaros.

Jis iš šių pareigų pasitraukė praėjus mėnesiui, kai tuometinis Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis buvo sulaikytas dėl įtarimų paėmus kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

Pernai lapkritį dienraštis „Lietuvos rytas“ pranešė, kad R. Imbrasas, kaip partijos atstovas, 2014 metais buvo pasirašęs sutartį su Jungtinėje Karalystėje registruotos kampanijos „Cambridge analytica” įmone „SCL Elections”, kuri neteisėtai rinko gyventojų duomenis rinkimų kampanijai ir nevengė tokių darbo metodų, kaip galimi siūlymai papirkti, neobjektyvios tikrovės imitavimas, oponentų kompromitavimas ar šmeižimas.

Anot leidinio, surinktais duomenimis per savivaldos rinkimus pasinaudojo tuometinis liberalų kandidatas į Vilniaus merus Remigijus Šimašius.

Šių metų sausį Vyriausioji rinkimų komisija pripažino, kad Liberalų sąjūdis nedeklaravo 30 tūkst. eurų sutarties su „SCL Elections Limited“ ir pažeidė Politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymą